Velež se "probudio", pa razbio Tuzlake za izlaz iz rezultatske krize

Rođeni sigurni u Gabeli

Velež se "probudio", pa razbio Tuzlake za izlaz iz rezultatske krize

E. Škorić

U pretposljednjoj utakmici 9. kola Premijer lige BiH Velež je, kao domaćin, savladao Tuzla City rezultatom 4:0.

Velež je i ovaj meč odigrao na zamjenskom terenu u Gabeli dok traju radovi na promjeni travnjaka na stadionu Rođeni.

Iako su izabranici Amara Osima bili u rezultatskoj krizi, pa su upisali samo dva boda u prethodna četiri meča, danas su ipak pokazali da posjeduju kvalitet i snagu za veće domete, te su slavili uvjerljivo nad trećeplasiranom Tuzlom kojoj je ovo bio tek drugi poraz u sezoni.

Na samom početku utakmice uzbuđenja i dosuđen penal za Velež, nakon što je neoprezni Čeliković igrao rukom u svom kaznenom prostoru. Zajmović je preuzeo odgovornost i pogodio iako je Fejzić zamalo odbranio njegov udarac.

U 13. minuti nova velika šansa za Velež, ali Karjašević u zadnji čas interveniše nakon prethodnog dobrog prodora Zajmovića i ubačene lopte u sredinu šesnaesterca gostiju.

Mogao je Velež lako do 2:0 u 32. minuti. Anđušić prolazi stranom, zavrće u sredinu, Zajmović lukavo šutira, ali lopta ide pored gola Fejzića, da bi nedugo nakon toga bio izblokiran udarac Zeljkovića.

Oglasi

Ostalo je 1:0 do odlaska na odmor. Baš kao i na početku prvog, tako i na početku drugog dijela Velež dolazi do gola. Zajmović je majstorski pogodio za 2:0 i tako trasirao Mostarcima put do novog trijumfa.

Nismo danas puno vidjeli od gostiju iz Tuzle, koji su najbolju šansu imali u 65. minuti, kada je Kuzmanović skoro s centra pokušao lobovati golmana Bogdanovića, ali je Zeljković spasio sa gol-linije.

Do kraja utakmice Tuzlaci su se nadali golu kojim bi se vratili u meč, no do kraja je još dva puta lopta odsjela u Fejzićevoj mreži. U 82. minuti Haskić glavom pogađa za 3:0 poslije centaršuta s desne strane. Potom je u 85. minuti Fejzić sjajno skinuo šut Vehabovića sa oko 15 metara. Ušlo je to u same rašlje, ali je golman gostiju paradom loptu izbacio u korner.

Upravo nakon tog kornera kojeg je izveo Vehabović, Halilović sjajno loptu hvata na volej i sa nekih 20 metara uspijeva loptu poslati u mrežu nemoćnog Fejzića. 

Velež ima devet bodova nakon sedam mečeva i zauzima deveto mjesto, a naredne sedmice gostovat će Borcu u Banjaluci, dok Tuzli slijedi gostovanje Slogi Doboj u Modriči.

Velež - Tuzla City 4:0

FK Velež: Bogdanović, Pavić, Anđušić, Hasanović, Ikić, Halilović, Kvakić, Zajmović, Dejanović, Džanković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Tuzla City: Fejzić, Šukilović, Nukić, Kuzmanović, Karjašević, Mešinović, Čeliković, Mišić, Mehidić, Pantelić, Coulibaly

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kurjak
Dobra utakmica,Velež u svakom segmentu je danas bio bolji, čestitke Rođenim.
17 1
Goodfelles
Ma ovo je najozjednačenija,najluđa liga na planeti nema dalje,Tuzla razbije Sarajevo 5:1 koje do tad ima 3 pobjede onda dobiju zadnje 3 sa gol razlikom 11:2 a sad izgube 4:0 od Veleža koji ima 1 pobjedu u 10 mečeva,luda kuća
16 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije