"Svaka utakmica je nemir, Velež stoji slabo sa devet, a prvi ima 15 bodova i dvije utakmice više

Amar Osim nakon pobjede protiv Tuzla Cityja

"Svaka utakmica je nemir, Velež stoji slabo sa devet, a prvi ima 15 bodova i dvije utakmice više

Esmer Oštraković

Velež je danas u okviru 9. kola Premijer lige razbio Tuzla City sa 4:0.

 Rođeni su u Gabeli nadigrali goste iz Tuzle i potpuno zasluženo ostvarili pobjedu s kojom su izašli iz rezultatske krize, prekinuvši tako negativan niz od četiri meča bez pobjede.

Nakon utakmice za Sportsport.ba govorio je trener Veleža, Amar Osim.

"To su te neke stvari koje se nisu poklapale u prošlom kolu. Mislim tu i na davanje golova. Danas smo odma dali golove na otvaranju poluvremena i kada vodiš lakše je igrati. Ekipe u našoj ligi su izjednačene i ko ima sreću i znanje da zabije prvi gol, taj ima veliku prednost. Mi smo danas imali tu sreću, znanje, spretnost i utakmica je otišla u našem pravcu. Nadat se da ćemo i u idućem utakmicama imati to znanje da zabijemo prvi gol i da lakše igramo", rekao je Osim, te je dodao:

"Moramo se zajedno boriti i truditi da kompenziramo nedostatke koje imamo, možda i prebrodimo to gdje se nalazimo", kaže trener Veleža.

Odgovorio je i na pitanje da li je fraza "mir u kući" pravi epitet za današnju pobjedu.

"Svaka utakmica ti je nemir novi. Velež koji slabo stoji ima devet bodova, a prvi ima petnaest bodova i dvije utakmice više. Malo je to čudno. Kada gledaš ko će večeras biti prvi. Ako se poklope neke stvari to je Željo. To su ekipe s kojima smo igrali, koje smo pobjedili ili trebali pobjediti. Sada kako to objasniti. Takva je liga. Bolje igramo kada su malo bolji protivnici. Zbog čega je to tako, ne znam", rekao je Osim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Šuška se da postoji mogućnost za novom odgodom gradskog derbija sa Zrinjskim, a to je potvrdio i trener Veleža.

"Gradski derbi se treba igrati u reprezentativnoj pauzi, ali pošto Zrinjski ima mladih reprezentativaca navodno je moguća nova odgoda. Špekuliram, ali sve je moguće", završio je trener Veleža, Amar Osim.

Top Komentari

Zaccheroni
Amarr prekuco si igricu
6 2
Klicko
@Martinovic krmojedu šta kažeš na ona dešavanja sinoć po istočnoj strani grada tačnije u naselju Opine?Opravdavaš jelde?Krmak jedan zadojeni
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi