Mustafa Mujezinović: Nakon Mladosti svima nam je lakše, poznajemo kvalitete Slobode
Šansu je dobio u drugom poluvremenu i slobodno možemo reći opravdao povjerenje Amara Osima

Debitovao za Plave u nedjelju i osvojio simpatije navijača

Mustafa Mujezinović: Nakon Mladosti svima nam je lakše, poznajemo kvalitete Slobode

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Svoj zvanični debi u dresu Željezičara u nedjeljnoj pobjedi nad Mladosti Doboj Kakanj (2:1) upisao je Mustafa Mujezinović.

Mujezinović je na terenu proveo 45 minuta, a ove zime je stigao na Grbavicu iz FK Velež.

Osvojio je simatije navijača, dok je od strane novinara proglašen igračem utakmice. Priznaje da mu to puno znači.

"Zadovoljan sam. Prva utakmica pred velikim brojem navijača, a i odigrao sam dobro. Naravno da može još bolje. Na meni je da se dokazujem, a definitivno nisam još. Vidjeće kako će ići u narednim utakmicama", kazao je Mujezinović za SportSport.ba.

Prekid serije od šest poraza mnogo znači Plavima. Osjeti se to i na samim treninzima gdje je atmosfera mnogo pozitivnija, s obzirom da je pao taj veliki pritisak sa nogometaša i stručnog štaba.

"Naravno. Prekinuli smo crni niz i svima nam je lakše. Ta jedna pobjeda nam je definitivno nedostajala, a sada se već okrećemo Slobodi. Nadamo se pobjedi u Tuzli".

Poznaje Slobodu. Svjestan je odakle prijeti najveća opasnost po njegov tim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Poznajem Vidovića, Hadžanovića... Husejinović je sjajan igrač, igrao je u Werderu, nezgodan igrač. Mi idemo na tri boda, na nama je da se borimo i ne predajemo do zadnje minute", dodao je Mujezinović.

Duel na Tušnju igra se u subotu od 17:30 sati, a Plavi će u petak trenirati u Lukavcu.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostar
Mujezinovicu dosta nam je lakse Kad te nema M.U.S.V.D.G
1 8
nijepoznat
Sretno Plavi
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi