Amar Osim pred Mladost: Nas će se pitati više nego njih, toga se i bojim

Željezničar je sutra veliki favorit protiv Mladosti

Amar Osim pred Mladost: Nas će se pitati više nego njih, toga se i bojim

Esmer Oštraković

Nogometaši Željezničara sutra će na Grbavici u okviru 5. kola Premijer lige BiH dočekati ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Jasno je da je domaća ekipa apsolutni favorit na ovom susretu, ali u taboru Željezničara oprezni su uoči ovog susreta.

"Opet drugačija utakmica od ovih prethodnih. Ako smo protiv Slobode bili favoriti, a jesmo, ovdje smo apsolutni favoriti. Oni su realno do sada najmanje pokazali. Imaju bod koji su osvojili sretno i spretno protiv Sarajeva. Ekipa je to koja je primila najviše golova i imala najviše problema u pripremnom periodu zbog tih okolnosti. Mi smo prvi, imamo evropsku utakmicu o kojoj htjeli, ne htjeli počinjemo razmišljati. Nas će se pitati više nego njih i toga se i bojim. Ovakve utakmice nismo imali, ali zadnju utakmicu protiv Mladosti smo odigrali otprilike u oktobru. Oni su bili predzadnji, a mi u samom vrhu i jedva smo ih dobili 2:1. Ta zadnja utakmica koju smo teško dobili, dat će nam finu pripremu utakmice", rekao je Amar Osim.

Evropska utakmica protiv Maccabija neće uticati na sastav Željezničara za sutrašnju utakmicu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Neće uticati na sastav, ali trudit ćemo se i da ne utiče na utakmicu. Želimo petu pobjedu u nizu, da odemo na tu pauzu kao prvi. Šta god da se desi, u principu smo prvi. Borac nas možda stigne, jer će oni igrati, a mi nećemo. To bi nas rasteretilo i pred Maccabi. Sutrašnja utakmica nam je jako važna, posebno nakon prošle sezone, gdje smo izgubili prvo mjesto u trenutku prekida, a sve zbog bodova koje smo olako izgubili kući.

Utakmica između Željezničara i Mladosti iz Doboja kod Kaknja igra se sutra na Grbavici sa početkom od 19 sati.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

tbra
Ma daj amare i ti i svi mi znamo da ce mladost primiti 5 komada, jaci trening :)
9 2
BlueBoys
Samo jako i nece biti problema!
9 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi