Plavi spremni za vječiti derbi

Amar Osim: Sedamnaest bodova razlike ne mora ništa značiti u derbiju!

S. Mlaćo

Sutra se na stadionu Grbavica igra vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva. Plavi su u Gabeli protiv GOŠK-a doši samo do boda, a sada ih očekuje pravi ispit.

Nadaju se novim bodovima pred svojim navijačima, a danas je u Vijećnici održana zajednička press konferencija dva kluba. Ispred FK Željezničar prisutnima su se obratili šef struke Amar Osim i kapiten Plavih Sulejman Krpić.

"Prvi put derbi pada na dan oslobođenja grada. Mi ćemo sve učiniti da derbi protekne u prijateljskom tonu, koliko se može kada igraju Željo i Sarajevo. Nadam se da će prisutni imati šta da prepričavaju nakon meča, kazao je Osim.

Prisutnim se obratio i Sulejman Krpić.

"Prvi put sam u Vijećnici. Ovo me malo podsjeća na Iran, gdje sam igrao. Što se tiče derbija, znamo šta je derbi. To će biti muška utakmica, a nama su bodovi potrebni iz svake utakmice. Nastojat ćemo da odigramo kvalitetno i upišemo tri boda".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo trenutno ima 17 bodova više od Željezničara.

"Neko je skupljao bodove, a neko prosipao. 17 bodova je tačan pokazatelj razlike u ovom trenutku, od početka prvenstva do sada. Ne mora to ništa značiti u sutrašnjoj utakmici. Niko nije nikome pomogao ili odmogao, tabela sve govori".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Fcs
Ne mora značiti da će sutra biti -20.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi