Amar Osim u svom stilu komentarisao remi Slovenije i Srbije: "Biću malo bezobrazan, ali skijaši..."

Jović spasio Orlove

Amar Osim u svom stilu komentarisao remi Slovenije i Srbije: "Biću malo bezobrazan, ali skijaši..."

Edmir Škorić

U 2. kolu na Evropskom prvenstvu Slovenija i Srbija remizirale su rezultatom 1:1, tako da su i dalje u igri za osminu finala.

Srbija je nakon poraza od Engleza, danas teškom mukom izbjegla novi poraz. Golom Luke Jovića u 95. minuti Orlovi su osvojili bod i ostali "živi", ali im u trećem kolu treba pobjeda nad Danskom.

Engleska je s tri boda lider u grupi C, Slovenija ima dva, a Danska i Srbija po jedan bod. Englezi i Danci od 18 igraju svoj meč 2. kola.

"Dosta nereda u igri Srbije. Poluvrijeme je bilo tanko. Srbija je primila gol iz polukonre, zasluženo se vratila i pokazala šta može, a pogotovo šta ne može. Bit će drastičnije kažnjeni kada dođu na megdan jačoj reprezentaciji", rekao je Osim, pa je dodao:

Puno manjkavosti u igri, organizaciji, puno nelogičnosti. Odavde je to lako pričati, ali... Puno nelogičnosti. Puno je kvaliteta, talenta i želje. Borili su se do samog krja, ali puno dezorganizacije"

Oglasi

Smatra da Srbija ima problem jer "moraju igrati zvijezde".

"Mali Samardžić igra u Udineseu, mlađi od ovih i igra u boljoj ligi nego što je Turska ili Saudijska. Na kraju je nešto i uradio, ima lijevu nogu haman bolju nego Tadić. Puno problema, ovi moraju da igraju jer su zvijezde, iako su nekompatibilni".

Osim je uočio još jednu nelogičnost u formaciji Srbije.

"Nikad nisam vidio da igraju dva beka ili krila sa kontranogama, a imaš dva špica kojima je najjača kvaliteta te lopte sa strane. To mi nije jasno".

"Obje ekipe čak i ako prođu, protiv iole ozbiljnije ekipe će biti kažnjene. Slovenija nema kvalitet za neki veći nivo, ali obje su reprezentacije pokazale svoje mogućnosti, mogu biti ponosni što su se popravili u odnosu na prošle utakmice", dodao je bivši trener Željezničara.

Oglasi

Osvrnuo se legendarni trener Željezničara i na trenutak iz 70. minute kada je slovenski bek Karničnik postigao gol za 1:0.

"Skijaši Slovenci se pojave u 70. minuti sa oba beka u šesnaesteru i obojica pretrče po 70 metara. I to je za svaku pohvalu".

Rade Bogdanović uništio srpsku zvijezdu: "Trči k'o baba, ovo je sramota, pa dokle 'doćeramo'

Stručni konsultant RTS-a Rade Bogdanović ne vidi ništa pozitivno u igri Srbije na meču protiv Slovenije. Posebno je bio ljut na Milinkovića-Savića.

"Da se ne zavaravamo, ovo je jako loše. Sve što je dobro došlo je iz prekida. Imali smo sreće da postignemo gol. Ako ovako budemo igrali s Dancima, crno nam se piše. Nema ovdje nikakve igre", rekao je Bogdanović, a potom se okrenuo Sergeju Milinkoviću-Saviću.

Oglasi

"Ja sam izvrijeđao Milinkovića-Savića ovdje u studiju. Trči k'o baba za onim bekom kada smo primili gol. Nisu htjeli ljudi više da igraju. Doktorski rad jednog fudbalskog trenera kako želi ekipa da mu igra, nije imao sreće hvala Bogu za nas"

"Milinković-Savić kako zatvara kod gola. Ovo je sramota na ovom nivou. Idemo grlom u jagode, pa dokle 'doćeramo'. Kasno je za bilo kakvo pametovanje", poručio je Bogdanović.

"On arapske pare klepa. Nema od njega ništa. Imate dvojicu igrača iz Saudijske Arabije. Imaju i Hrvati? Imaju, pa su tako i prošli. Srbija ima dobre igrače, ali mora biti bolje vođena".

Ističe Bogdanović kako je igra Srbije provaljena.

"Igra nam je provaljena, ideš na Mitrovića. Uvodiš igrača koji igra desnom nogom, stavljaš ga na desnog beka. Nikakvog sistema."

"Nemamo mi kvalitet. Ko god da nam dođe svejedno je. Kad nam ovo Slovenci rade, šta će drugi. Mi se patimo tri godine, krvarimo, nemamo krilne igrače. Ne može Srbija igrati s dva špica. Ne možeš dvojicu neradnika u odbrani da trpiš. Ne možeš ih natjerati da igraju odbranu", rekao je Bogdanović.

Top Komentari

user1574859714
Da ne citam dalje ima li još ponovljenih tekstova o izjavi Bogdanovica? Evo cwtvrti po redu. Kakvi ste vi amateri
0 0
snupi
Kako Danska ima bod kad su obje utakmice odigrali 1:1 isto kao i Slovenija.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi