Osim: Kad gledaš prvo poluvrijeme škripi na devet od 11 pozicija

Trener Plavih nakon meča u Neumu

Osim: Kad gledaš prvo poluvrijeme škripi na devet od 11 pozicija

E. Čaušević

Željezničar je danas u prijateljskoj utakmici sa 3:0 slavio protiv ekipe Neuma.

Nakon utakmice prisutnim novinarima obratio se trener Plavih, Amar Osim, koji je otkrio utiske današnje pobjede njegovog tima.

"Pristup je bio prilično loš u prvom i prilično bolji u drugom što se odrazilo na rezultatu. Prvo poluvrijeme su prespavali bukvalno, malo je lijepo vrijeme bilo pa pretpostavljam da je to razlog što su igrači da došli da uživaju, a ne da igraju. Ali, evo malo su živnuli i napravili neku razliku. Prva je utakmica, svi se nešto ko čuvaju, a trener traži da bude ozbiljno i teško je to dvoje često pomiriti. Često te prve utakmica budu malo kilave", kaže Osim i nastavlja.

"Kad igraš s ekipom koja je dva ranga ispod tebe i ne možeš napraviti ništa do tebe je definitnivno. Teren je korektan i s nekakvim normalnim zalaganjem se razlika morala vidjeti. Međutim, zalaganje nekog i želje za pobjedom nije bilo i imao si šta si imao. 0:0 do 44. minute gdje si zabio gol iz penala. Bio je penal, ali premalo je to".

"Čapljina u Čitluku. Protivnik bolji od Neuma, izvest ćemo malo drugačiji sastav. Vidjet ćemo hoće li ovi što će sutra početi imati više želje od ovih koji su igrali danas. Želja je bitna, a sad ostalo možda i dođe ako imaš želju ako nemaš želju bez obzira ako imaš kvalitet to se nekad ne vidi".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Drugo poluvrijeme je bilo generalno bolje. Prvi tim je bio angažovaniji i ovi koji su ušli igrali su malo življe, posebno ovi mladi igrači. Čeliković je ok pokazao neke kvalitete, nije bezveze dečko igrao tamo gdje je igrao. Već pet-šest godina on obećava nešto, nije se do kraja razvio kako je trebao iz nekih razloga, ali ok mislim da će nam pomoći".

"Kada gledaš prvo poluvrijeme devet škripi od 11. Nešto tražimo i ganjamo, ali hoćemo li uspjeti izganjati vidjet ćemo. Nemamo lošu ekipu ni ovako kada smo 100% angažovani, ali na nekim mjestima bi možda trebali pojačati konkurenciju. Vrtimo nešto ganjamo i pokušavamo naći, da li ćemo uspjeti vidjet ćemo".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosnianKingdom
Amar Osim zvani pencilin za koronase, tjst šišmiše iz Vijetnama
11 15
GAZIJASAISTOKA_
Samo ne skripi na poziciji SUDIJE...
13 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi