Amar Osim: Nemamo pravo nikome prijetiti

Željezničar sutra na Tušnju

Amar Osim: Nemamo pravo nikome prijetiti

Edmir Škorić

Željezničar će sutra u okviru 24. kola m:tel Premijer lige BiH gostovati tuzlanskoj Slobodi, a tim povodom obratio se šef struke, Amar Osim.

Osim je istakao da se radi o timovima koji imaju loš skor na početku drugog dijela sezone, što je prosto i činjenica i jedan i drugi tim žele da dođu do prve pobjede.

"Dvije ekipe sa jako lošim skorom na početku ove polusezone i tu je sličnost očigledna. Oni su promijenili trenera u međuvremenu gdje je novi trener unio novu energiju i nekakvu nadu i novi pristup predpostavljam. Koliko će to njima pomoći da se poprave jer su realno imali problema u prvim utakmicama s kvalitetom, ne znam, ali će voljni momenat imati sigurno jer igraju protiv Želje, to rivalstvo izvlači iz igrača maksimum i iz naših i njihovim", rekao je Osim, pa je dodao:

"Mi smo u takvoj poziciji da bez obzira na kvalitet koji posjedujemo u odnosu na Slobodu nemamo pravo nikome prijetiti jer nakon pet, šest utakmice bez pobjede i datog gola nismo u poziciji da ikome prijetimo, nego ćemo se truditi da neke dobre stvari iz prošle utakmice ponovimo, mislim na pristup, mislim na požrtvovanje, ozbiljnost i koncentraciju, i da pokušamo dati gol, ako ne damo gol nećemo opet pobijediti. Imat ćemo dobre uslove za igru, teren će biti bolji i nadamo se najboljem, istakao je Osim.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Brko ZNA Brko MOŽE Brko UMIJE Brko HOČE.........Jednostavno the best Brko
3 4
Mahatma.Barbie
Pa zar ti veliki treneru nisi rekao da ste najkvalitetniji od prvih 6. ekipa? Kako sad ne smijete prijetiti, niste favoriti ni protiv koga?! Čovjek je postao ubleha teška u zadnjih nekoliko mjeseci.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti