Spektakularan pogodak Amara Rahmanovića

Protiv tima iz Vladikavkaza

Spektakularan pogodak Amara Rahmanovića

Haris Zilić

U toku su pripremne utakmice širom Evrope, a u akciji su i klubovi iz Rusije. Prijateljski duel ruskih klubova danas je privukao pažnju i bh. javnosti.

U pripremnom meču Samara je savladala Alaniu Vladikavkaz rezultatom 3:1.

Susret je obilježio bh. reprezentativac Amar Rahmanović. Bivši fudbaler Sarajeva postigao je spektakularan pogodak u 15. minuti utakmice, to je bilo za 1:0.

Rahmanović je sjajno loptu uhvatio nakon jednog centaršuta i efektnim udarcem zatresao mrežu Alanije, gol koji svakako vrijedi vdijeti nekoliko puta.

Pored Rahmanovića, strijelci za Samaru bili su Saltykov u 30. i Pisarskiy u 55. minuti meča.

Oglasi

Počasni gol za tim iz Vladikavkaza dao je Chociev u 57. minuti utakmice.

Ovome dodajmo da su oba tima igrala sa deset igrača jer je po jedan igrač iz oba tim dobio isključenje već u trećoj minuti nakon varnica na terenu.

Pomenutim pogotkom Rahmanović je pokazao da se nalazi u sjajnoj formi što može radovati i selektor Miloševića pred utakmice martovskog baraža naše reprezentacije.

Pripremna utakmica:

Samara - Alania Vladikavkaz 3:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi