Milošević: Neću se skrivati, ja i prijateljske utakmice shvatam ozbiljno

Bh. reprezentativci se okupili na Ilidži

Milošević: Neću se skrivati, ja i prijateljske utakmice shvatam ozbiljno

Haris Zilić

Fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine očekuje nastavak kvalifikacija za EURO 2024. godine. Naša selekcija 13. oktobra gostuje u Vaduzu kod reprezentacije Lithenštajna, dok 16. oktobra dočekujemo Portugal u Zenici.

U finiš kvalifikacija ulazimo sa novim selektorom Savom Miloševićem, a poznato je da smo izgubili sve šanse za plasman na EURO kroz kvalifikacije tako da će naredna četiri duela biti prilika za uigravanje našeg tima za duele baraža.

Naš nacionalni tim se danas okupio na Ilidži gdje je i održana press konferencija.

Medijima su se obratili selektor Savo Milošević i reprezentativac Amar Rahmanović.

Selektor je imao prvi riječ.

Oglasi

"Anel i Rade ne dolaze, uputili smo poziv Gojkoviću. Vidjet ćemo šta će biti sa Adnanom Kovačevićem, imao je povredu, dolazi iz Poljske pa ćemo vidjeti", rekao je Milošević i nastavio:

"Protiv Lihtenštajna i Portugala će igrati najspremniji, nema kalkulacija u reprezentaciji to ne smije biti dozvoljeno. Meni je prijateljska utakmica ozbiljna, a ne ove kvalifikacione. Ove naredne utakmice su bitne zbog koeficijenta, samopouzdanja. Ja se neću skrivati. Ne smije biti opravdanja, ovo je nacionalni tim."

Nakon selektora Miloševića medijima se obratio povratnik u reprezentaciju Amar Rahmanović.

Opis nije dostupan.

"Drago mi je što sam tu ponovo, utisci se još nisu slegli, vidjet ćemo kako će biti nakon današnjeg treninga", rekao je Rahmanović i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Samo se ozbiljnim pristupom može nešto napraviti, tako mora da razmišlja svaki fudbaler. Idemo odmah na pobjedu, razmišljamo o Lihtenštajnu, katastrofa bi bila da se ne upišu tri boda protiv Lihteštajna. Svaku minutu koju dobijem gledat ću da maksimalmno iskoristim".

Top Komentari

Ecosport
Šipu tuki voSa
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi