Džeki veći motiv od igranja za BiH ne treba, Rahmanović žali za propuštenim prilikama

Izjave igrača nakon utakmice

Džeki veći motiv od igranja za BiH ne treba, Rahmanović žali za propuštenim prilikama

Eldar Ganibegović

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je u 7. kolu kvalifikacija za EURO večeras u Vaduzu s 0:2 slavila protiv Lihtenštajna golovima Rahmanovića i Stevanovića. 

Naša reprezentacija je odigrala i bolju utkamicu nego li to govori rezultat, te je debi Save Miloševića definitivno zaslužio pozitivnu ocjenu. 

Dobru partiju odigrao je kapiten Edin Džeko. Nakon utakmice i treće pobjede u kvalifikacijama, jasno, bio je zadovoljan. 

"S obzirom da se izdešavalo svašta nešto što se izdešavalo sigurno nije lako. Promijeniš toliko selektora, svaki ima neku svoju filozofiju i to, ali za ovo malo dana što smo imali selektor je uspio da prenese na nas to nešto što on želi i mislim da smo pokazali danas da želimo bolje i da ono što je bilo prije nismo mi i da to nije naše najbolje. Dali smo sve od sebe iako je to bio samo Lihtenštajn, ali danas nikoga ne možeš lako pobijediti", istakao je Dijamant.

Zatim je komentarisao narednu utakmicu koju igramo protiv Portugala:

"Šta možemo obećati? Da ćemo dati maksimum i više od toga. Ne treba dodatni motiv osim toga da se igra za reprezentaciju BiH. Igramo protiv Portugala, nismo favoriti, oni su velika reprezentacija, ali probat ćemo da odigramo ono naše što možemo, da damo maksimum i vidjet ćemo šta će biti na kraju."

Oglasi

Prvo ime susreta definitivno je bio povratnik u nacionalni tim Amar Rahmanović.

Postigao je prvi gol što mu je i prvijenac u dresu naše selekcije, imao je i još dosta šansi, a sjajno je i asistirao za onaj poništen gol Stevanovića. 

"Žao mi je, ja sam imao dosta šansi, žao mi je što nisam zabio još koji. Ispunjenje dječačkog sna da zabijem za svoju reprezentaciju i na to sam jako ponosan", rekao je Rahmanović i dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Mislim da ova utakmica najviše pomogla našem novom selektoru da mu olakša našu igru i mislim da već u autobusu se moramo početi pripremati za utakmicu protiv Portugala. Jak protivnik i vidjet ćemo šta će biti."

Narednu utakmicu naša selekcija igra za tri dana protiv Portugala u Zenici. 

Top Komentari

Drakula
Soldo Dragan,Sofrenić Milorad, Jabandzic Muris,Ivkić Ivo,Čolpa Fuad,Lele Milorad,Husić Azmir,Brkić Miloš,Laketa Žarko,Beus Ivan,Durić Irfan,Perić Ivan,Raščić Muhidin,Sarajčić Midhet. Zajedno na celu sa V. Z i Generalnim sekretarom SVI ODGOVARATI REDOM MORAJU! EBAT CEMO I VAS I FAMILIJU VASU JEDNOM PO JEDNOM! DJABA VAM REZULTATI SAMO DEBILI OVO PODRZAVATI MOGU DA NIJEDAN COVJEK U SAVEZU KOJI NEMA VEZE S LOPTOM DA SJEDI!!! JEDINI MISIMOVIC A I ON P PRODANA TREBA MU GLAVU ODSARAFIT PUNO JE UZEO FURSETA POLITIKA GA OVLADALA
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi