Rahmanović otkriva kako je došlo do transfera: "Mogao sam čekati ljeto, htio sam da Sarajevo zaradi"

Odlični veznjak govorio za SportSport.ba

Rahmanović otkriva kako je došlo do transfera: "Mogao sam čekati ljeto, htio sam da Sarajevo zaradi" · Intervju

A. Čaušević

Mnogim rivalima FK Sarajevo je laknulo zbog odlaska Amara Rahmanovića. Tip igrača kojeg praktično svaki trener želi u svom timu. S jedne strane drzak i bezobrazan na sportski način, prije svega borben i odličan fudbaler, a s druge glavobolja za protivničke defanzivce.

Rahmanović iza sebe ima odličan period u Bordo dresu i njegov u Konyaspor uopšte ne predstavlja iznenađenje. U razgovoru za SportSport.ba bh. reprezentativac je govorio o detaljima transfera u Tursku, ali i o drugim temama.

Napravio si novi inostrani angažman i to u jednu od organizovanijih i boljih evrospkih liga. Je li na to gledaš kao nagradu za sve dobro što si uradio u proteklom periodu?

Ispalo je kao nagrada. Kada sam igrao za Sarajevo, bio sam na to fokusiran. Nisam igrao dobro da bih se prodao, već da bi bili zadovoljni ljudi u klubu i navijači.

Manje-više, brzo sve odigralo. Brzo sve se izdešavalo. S pripremama sam odmah otišao u Tursku.

Možeš li se sjetiti kome si prvo javio putem telefona da ideš u Konyaspor? Jesi li bio nestrpljiv, je li bilo treme obzirom na brzinu kako se sve desilo?

Oglasi

Brata sam prvo zvao iz razloga što mi je trebao prevoz za Sarajevo. Treme nije bilo. Imam dovoljno godina. Nisam tremaroš. Meni je bilo sve sasvim normalno. Gledao sam da treniram što bolje.

Ostavio si dubok trag u FK Sarajevo. Širio si pozitivnu energiju, nedostajat ćeš praktično svima. Ko će tebi najviše nedostajati? I zašto?

Stvarno mi je bilo teško rastati se od svih. Možete pitati i ostale igrače Sarajeva. Stvarno ne mogu nikog izdvojiti, niti želim. Sa svim sam bio dobar. Mislim da takvo nešto više nikad u životu neću dožvijeti.

Cimer mi je bio Anel Hebibović. On se možda i najviše obradovao. Njemu sam prvo rekao da odlazim.

U dresu Sarajeva si doživio nezaboravne trenutke. Koje utakmice ćeš se najviše sjećati i zašto?

Oglasi

Ima ih puno, stvarno sam doživio puno toga lijepog. Teško je izdvojiti, ali ona pobjeda za Dan grada Sarajeva protiv Željezničara na Grbavici (0:3), to mi je baš ostalo u sjećanju. Bila je prekretnica za osvajanje titule jer nam se i Zrinjski približio.

Postoji li neka neostvarena želja u bordo dresu?

Dobro pitanje. Kad sam dolazio u Sarajevo, nisam mislio da će mi se sve ovo ispuniti. Htio sam da budem što bolji i da igram što bolje. Možda smo mogli bolje u Evropi, to bi bio neki šlag na uspjehe u domaćim takmičenjima.

Otkrio nam je kako je imao i mnogo bolje ponude za ljeto kada bi bio slobodan igrač, ali iz zahvalanosti, poštovanja i ljubavi prema FK Sarajevo nije želio da ode besplatno već mu je cilj bio i da klub zaradi neki novac.

Oglasi

"Sarajevo je dobilo obeštećenje i to vrlo dobro obeštećenje. Imao sam puno bolje opcije za ljeto, za mene lično su to bili odlični uslovi, puno bolji nego sad, ali mi je želja bila da Sarajevo zaradi. Klub je to zaslužio. Koliko god igrač bio dobar, uvijek je klub taj koji gura igrača.

Vječno ću biti zahvalan FK Sarajevo, to uopšte nije nikakva 'šuplja' priča", naglasio je Rahmanović.

Protiv kojeg protivničkog igrača iz Premijer lige je bi najveći izazov za igrati? Odgovor je bio potpuno iznenađenje. 

"Sam sebi sam bio najveći protivnik. Ako pobijedim sam sebe na terenu, mogao sam i protivnika. Ako ne pobijedim, onda je znalo biti problema..."

Za Konyspor si debitovao nakon dva ili tri treninga. Uočljivo je da si novajlija u timu. Kakva su tvoja očekivanja narednom periodu?

Oglasi

"Ne sumnjam da neću igrati, znam da ću dobiti priliku samo je trebam iskoristiti. Došao sam nespreman, trenirao sam svega sedam dana, nisam igrao utakmice. Rekao sam treneru da mogu igrati. Iskreno nisam zadovoljan prvim nastupom, ali tek moji saigrači treba da se upoznaju sa mojim kvalitetima."

May be an image of 3 people and grass

Još uvijek se prilagođavaš na Tursku gdje se nalazi veliki broj bh. fudbalera. Kako su oni reagovali na tvoj dolazak?

"Sa svima sam se čuo. U kontaktu sam s mnogim. Primili su me i srdačno dočekali. Malo ću teže učiti turski jezik jer su oni tu, ali stvarno imam želju da naučim taj jezik i potrudit ću se."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj razgovora imao je poruku svim navijačima i sada već bivšim saigračima u FK Sarajevo.

"Poruka navijačima da nastavljaju bodriti ove momke, a bivšim saigračima želim da nastave nizati uspjehe, stvarno su odlični, ne može niko ništa reći za njih. Da ih zdravlje posluži i tu neće biti problema", poručio je Rahmanović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alemka3012
Dabogda nogu slomio prvom prilikom sretno
0 60
user1583752673
Hvala ti Rahmane na svemu
23 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi