Zna se kada će Rahmanović saznati kaznu, suspenzija neće biti jedini način na koji će ga kazniti

Bh. reprezentativac u centru pažnje

Zna se kada će Rahmanović saznati kaznu, suspenzija neće biti jedini način na koji će ga kazniti

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Amar Rahmanović minulog vikenda dobio je direktan crveni karton na meču Rizespora i Konyaspora nakon što je nasrnuo na sudiju.

Rahmanović je u igru ušao u 83. minuti dok je Konyaspor gubio sa 2:1, a u šestoj minuti sudijske nadoknade bh. reprezentativac je dobio direktan crveni karton.

Bh. veznjak je nakon jednog prekršaja burno reagovao i prišao je sudiji kojeg je blago odgurnuo, a on je odmah nakon toga Rahmanoviću pokazao direktan crveni karton u put ka svlačionici.

Rahmanović je zbog toga još više izgubio živce jer je nasrnuo na sudiju, ali njegovi saigrači su na svu sreću odmah reagovali i uspjeli su smiriti bh. veznjaka i poslati ga ka svlačionici.

Međutim, turski mediji već nekoliko dana pišu da će Rahmanović sigurno dobiti žestoku kaznu zbog svog poteza, a pojedini mediji su čak objavili da bh. reprezentativcu prijeti suspenzija do kraja sezone.

Oglasi

Mediji u Turskoj su objavili danas da odluka o Rahmanovićevoj kazni još uvijek nije donesena i da će biti poznata sutra.

No, ono što je sigurno jeste da će Rahmanović dobiti minimalno tri utakmice suspenzije čime bi on bio itekako zadovoljan. Ipak, turska javnost je uvjerena da će kazna biti dosta rigoroznija.

Također, pored suspenzije očekuje se da će Rahmanović biti i novčano kažnjen zbog svog poteza.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ovaj 27-godišnji veznjak je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Konyaspora odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima i uspio je postići šest golova i dodati jednu asistenciju.

Rahmanović je u Konyaspor stigao početkom 2021. godine nakon nekoliko dobrih sezona u dresu Sarajeva. Ponikao je u tuzlanskoj Slobodi, a još je igrao za Novi Pazar, Olimpik, Istru, Koper, Maribor i Celje.

Top Komentari

pitariistok
Prenijelo ga,vidio Gigovica umjesto ovog turcina...nek samo to kaze i svi ce razumjeti reakciju
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi