Važan trijumf Konyaspora u borbi za Ligu prvaka, Goztepe sve dalje od sigurne zone

Rahmanović asistirao

Važan trijumf Konyaspora u borbi za Ligu prvaka, Goztepe sve dalje od sigurne zone

Adnan Beganović

Trideset i prvo kolo turskog fudbalskog prvenstva donijelo je i okršaj Konyaspora i Goztepea, a ekipa čije boje brane bh. reprezentativci Ibrahim Šehić, Amar Rahmanović i Amir Hadžiahmetović opravdala je ulogu favorita i slavila je 3:0.

Konyaspor, koji se bori za Ligu prvaka, na svom terenu je dočekao Goztepe na čijem golu je stajao bosanskohercegovački reprezentativac Kenan Pirić.

Od prvog minuta domaći su krenuli ofanzivno i svoju bolju igru krunisali su već u 6. minuti. Akcija po desnoj strani, jedan fudbaler Konyaspora jer pokušao efektno petom pogoditi, no Pirić je prozreo njegovu namjeru i dobro je intervenisao. Ali, lopta se odbila do Cikalleshija kojem nije bilo teško pogoditi za 1:0.

I nakon vodstva Hadžiahmetović i društvo su imali više od igre, a nakon nekoliko propuštenih prilika za 2:0 pogađa Cekici u 28. minuti. U sudijskoj nadoknadi prvog dijela Goztepe ostaje sa igračem manje pošto je isključen Ndiaye, a u 71. Bytyci na aistenciju Rahmanovića postiže pogodak za konačnih 3:0.

A, koliko je Konyaspor bio dominantan najbolje govori i broj udaraca prema golu. Domaći su imali čak sedam u okvir vrata, a gosti samo jedan.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Šehić i Hadžiahmetović su proveli po 90 minuta na terenu kod Konyaspora, dok je Rahmanović u igru ušao u 64. minuti. Pirić je odradio 90 minuta na golu Goztepea i može se reći da nije kriv niti za jedan pogodak.

Konyaspor je trenutno na 2. mjestu sa 58 bodova, dva manje ima trećeplasirani Fenerbahce, dok je Goztepe na 18. mjestu i za mjestom koje garantuje ostanak u eliti zaostaje devet bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi