Amavi potpisao za Aston Villu, Sherwood oduševljen

Pojačanje za Villu

Amavi potpisao za Aston Villu, Sherwood oduševljen

E. Škorić

Engleski prvoligaš Aston Villa potvrdio je dovođenje Jordana Amavija iz Nice.

Ovaj 21-godišnji defanzivac potpisao je ugovor na pet godina s klubom iz Birminghama. Amavi nije putovao sa timom Nice u Belgiju, na drugu prijateljsku utakmnicu Nice nego je otputovao za Englesku. 

“Drago mi je da smo doveli nekoga koga smatramo sjajnim mladim igračem”, riječi su menadžera Ville Tima Sherwooda.

“Jordan je bio jedan od najistaknutijih igrača u francuskom prvenstvu i još uvijek je jako mlad i može napredovati. Dosta kluba ga je željelo ovog ljeta, ali smo na kraju sretni da je došao nama”, dodaje Sherwood.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Amavi je igrao četiri utakmice za U-21 selekciju Francuske, a u ponedjeljak će se upoznati s novim suigračima. U 55 nastupa za Nicu dao je četiri gola.

Nica još nije objavila novčanu vrijednost ovog transfera, ali spominje se cifra od devet miliona funti. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije