Ambiciozni belgijski klub želi posuditi Begovića?

Bio bi to iznenađujući transfer

Ambiciozni belgijski klub želi posuditi Begovića?

U januarskom prijelaznom roku jedan od najtraženijih golmana će biti bh. reprezentativac Asmir Begović.

Begović je sasvim sigurno ne zadovoljava opcijom rezerve u Chelseaju i ozbiljno razmišlja o tome da promijeni sredinu, a svakim danom sve je veći broj klubova koji su spremni da ga angažuju u januarskom prijelaznom roku. 

I dok se u posljednje vrijeme pretežno govori o interesu Stoke Cityja, West Hama i Liverpoola, navodno se u borbu za njegovo dovođenje uključio i belgijski Anderlecht koji je u potrazi za rješenjem na golmanskoj poziciji. 

Iako se vjerovalo da će to pitanje biti riješeno dovođenjem Lovre Kalinića, čelnici Hajduka su povećali cijenu na pet miliona eura, što ne odgovara Anderlechtu koji se okrenuo kratkotrajnim rješenjima. Kao golman kojeg bi željeli dovesti na šestomjesečnu posudbu spominje se naš Asmir Begović koji ne dobija šansu u Chelseaju pored Thibauta Courtoisa. 

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Osim Begovića kao moguće opcije Anderlechta u belgijskim medijima još se spominju Salvatore Sirigu, Costel Pantilimon, Rafael Cabral,  Daniele Padelli i Rafal Gikiewicz. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti