Ambiciozni Newcastle United se pojačava u Španiji

Nakon promjene vlasnika

Ambiciozni Newcastle United se pojačava u Španiji

Admin Čaušević

Newcastle United je promjenom vlasničke strukture postao najbogatiji klub engleskog Premiershipa. 

Jedan od planova ambicioznih Svraka bit će i pokušaj dovođenja Nabila Fekira, sjajnog francuskog ofanzivca koji briljira u prvoj sezoni u Španiji.

Dolazak u Betis se ispostavio kao pravi potez za Fekira. Odigrao je nekoliko vrhunskih partija, posebice protiv Barcelone i Real Madrida te tako privukao pažnju najbogatijih klubova Starog kontinenta.

Otkupnu klauzula ovog 26-godišnjaka iznosi 100 miliona eura, te Betis sigurno neće tek tako pristati na njegovu prodaju, odnosno pokušat će zaraditi što je moguće više novca posebice nakon novonastale situacije i zabilježenih finansijskih gubitaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Fekir nije jedini koji je na Newcastleovoj listi želja. Na St. Jamesu Parku od zvučnih imena žele još Edinsona Cavanija iz PSG-a te Driesa Mertensa i Kalidou Koulibalyja iz Napolija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti