Novi dan, novi napadački trio za Newcastle United: Svrake "lete" do Pariza, Madrida i juga Italije

Očekuje se velika ulaganja

Novi dan, novi napadački trio za Newcastle United: Svrake "lete" do Pariza, Madrida i juga Italije

A. Čaušević

Newcastle United je klub čiji će se transfer u narednom periodu pratiti sa velikom pažnjomm nakon što je klub preuzeo bogati saudijski princ Mohammed Bin Salman.

Od Svraka se očekuju velika ulaganja tokom naredne fudbalske pijace, a iz dana u dan inostrani mediji špekulišu o zvučnim imenima koji bi mogli stići na St James park.

Želja arapskog vlasnika je stvoriti super-tim spreman da se bori za najveće domete. Prvenstveni cilj u narednoj sezoni će biti plasman u Ligu prvaka.

ESPN izvještava da je plan Svraka odletjeti do Madrida, Pariza i Napulja te stvoriti napadački trio: Edinson Cavani, Gareth Bale i Dries Mertens.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cavaniju i Mertensu ugovori ističu na ljeto pa ih je moguće primamiti visokim platama, dok će eventualno dovođenje Balea biti težak zadatak jer se Velšaninu i ne ide iz Madrida.

Inače, prema navodima engleskih medija Bin Salman će na početku za stvaranje nove ekipe i poboljšanje infrastrukture uložiti čak 250 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi