Ambrosini: Nikada nisam ni pomislio na odlazak

Kapiten vjeran Milanu

Ambrosini: Nikada nisam ni pomislio na odlazak

Milan je pred ovu sezonu podmladio tim, nema tu više imena koja su dres kluba sa San Sira nosila godinama. Jedan je ipak ostao. Massimo Ambrosini kapiten je Milana i u ovom klubu igra od 1995. godine. 

Gattuso, Nesta, Seedorf, Inzaghi, igrači su koji su zenit svoje karijere dosegli u Milanu. Nakon njihovg odlaska očekivalo se da će isto postupiti i Ambrosini, međutim veznjak Milana kaže da nikada nije ni pomislio na odlazak.

 

"Nikada nisam ni pomislio na odlazak iz kluba. Moje srce je odlučilo, znao sam da će ova sezona biti drugačija od prethodnih. Znao sam da ćemo imati poteškoća, ali nošenje sa problemima čini život ljepšim," rekao je Ambrosini i nastavio. "U klubu steknete osjećaj pripadnosti, ne mogu da kažem da tako nije i u drugim klubovima, ali znam da je svaki igrač koji je igrao u klubu rekao da u Milanu vlada porodična atmosfera." 

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ambrosinija ugovor sa Milanom veže do ljeta 2013. Ukoliko Milan odluči da ga zadrži Ambrosinijev odgovor bit će jasan.  

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.