Amela Fetahović izgubila život u saobraćanoj nesreći
Amela Fetahović (lijevo)

Dugogodišnja članica SFK 2000 i reprezentacije BiH

Amela Fetahović izgubila život u saobraćanoj nesreći

S. Mlaćo
Tužne vijesti za bh. sport.

Nekadašnja reprezentativka naše zemlje u nogometu Amela Fetahović nastradala je jučer u saobraćajnoj nesreći koja se desila u Sarajevu.

Fetahović je ponikla u SFK 2000 Sarajevo, a nastupala je i za Fortunu te bugojansku Iskru. Okušala se i u Srbiji, te Slovačkoj.

Bila je omiljena među saigračicama i prijateljima koji su u pravom šoku nakon što su saznali tužnu vijest. Na društvenim mrežama opraštaju se uz stotine poruka.

“Kada sam počinjala igrati nogomet, jedna od rijetkih starijih igračica koja je imala razumijevanja i strpljenja za nas mlađe.

Hvala ti na tome. Hvala ti što si za nas uvijek imala riječi ohrabrenja i podrške i hvala ti na svim onim predobrim prtijama koje si pružala na terenu, imali smo šta da vidimo i naučimo.

Oglasi

I dalje ne mogu da vjerujem i molim dragog Boga da ti podari najljepše mjesto na nebu i da se i gore nastaviš smijati kao što si se uvijek i smijala.

Žgoljo, jarane, neka ti je laka zemlja bosanska.

I da, prodaj im i gore onaj neki “no look” pas. Majstore.

I nisam nikad psovala po društvenim mrežama, niti je ova objava za takvo nešto, ali ljudi, nemojte da se zaje*avate i mislite da ste neko i nešto i da uzimate život zdravo za gotovo. Budite ponizni, zahvalni, volite svoje najmilije, ljubite ih, grlite, poštujte svakoga i budite ljubazni prema svakome jer što bi moja mater rekla, ne radi se zlo za godinu, već za sekundu“, napisala je Aida Hadžić koja je u svojoj karijeri imala priliku dijeliti svlačionicu sa Amelom.

Oglasili su se i iz SFK 2000 Sarajevo.

”S velikom tugom zaprimile smo vijest o tragičnoj smrti Amele Fetahović, koja je podlegla povredama nakon saobraćajne nesreće.

Naša "Žgoljo" bila je omiljena, voljena i sjajna osoba. Dijete je #SFK, nosila je naš dres dugi niz godina i ostavila je dubok trag u fudbalu. O njoj govore trofeji, nagrade i izvrsni sportski rezultati, a pored toga, svako društvo bi poželjelo Amelu.

Mislima i dovama smo uz porodicu i prijatelje i gubitak drage Amele predstavlja gubitak osobe, koja je mnogo značila i dala našem klubu”, stoji u objavi najtrofejnijeg bh. sportskog kluba.

Promo

Top Komentari

Mowzilla
Rahmet ti dusi, nek ti je lahka zemlja bosanska ⚜️
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi