Amer Gojak odlazi u Bundesligu?

Iza sebe ima odličnu sezonu

Amer Gojak odlazi u Bundesligu?

Admin Čaušević

U minuloj sezoni "eksplodiralo" je niz fudbalera zagrebačkog Dinama, bh. javnosti je svakako najzanimljiviji iskorak Amera Gojaka. 

Odlični veznjak je briljirao u prvom dijelu sezone, sjajnim partijama pokupio je velike zasluge zašto su zagrebački Modri nakon duže od tri decenije prezimili u Evropi.

U međuvremenu 22-godišnji Sarajlija je stekao status standardnog člana A reprezentacije BiH te privukao pažnju mnogih evropskih klubova.

Sportske novosti pišu kako za Gojaka postoji niz ozbiljnjih upita iz Bundeslige te Španije. Zagrebačke kolege nisu navele moguće destinacije, ali su konstantovali da uopšte neće biti iznenađenje ukoliko napusti Maksimir.

Inače, Gojak je jučer pred utakmicu s Hajdukom primio dres s brojem 100 jer je ove sezone prešao broj od 100 odigranih utakmica u dresu zagrebačkih Modrih. Do sada je zabio 10 golova i upisao 14 asistencija.

Bivši omladinac Željezničara i Olimpika se tokom sezone dovodio u kontekst s prelaskom u Betis, Lyon, Sevillu, Southampton i još niz klubova iz Liga petice.

Gojakov ugovor s Dinamom traje do 2022. godine, a iz zagrebačkog kluba su već ranije poručili da ga namjeravaju prodati za cijenu od 15 miliona eura, mada se iznos od 10-ak miliona čini mnogo realnijim. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Osim Gojaka Modri u svojim redovima imaju još nekoliko "zlatnih koki". Kako sada stvari stoje klub će sigurno napustiti Dani Olmo, a spominje se i odlazak Dominika Livakovića.

Sigurno je da će hrvatski šampion i ovog ljeta napuniti kasu, kako od prodaje igrača tako i od zarade od evropskih mečeva.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gumenakita
10 golova i 14 nastupa????
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi