Predstavnici Milana stigli u Hrvatsku, sprema se najveći transfer u historiji HNL-a

Rekord Marka Pjace će biti oboren

Predstavnici Milana stigli u Hrvatsku, sprema se najveći transfer u historiji HNL-a

Čini se kako bi ovih dana konačno trebao da se završi transfer Španca Danija Olma.

Podsjetimo, radi se o fantastičnom mladom veznom igraču za kojeg se već nekoliko mjeseci bore brojni evropski velikani, a čini se kako će on na kraju završiti u Milanu.

Kako prenose hrvatski mediji, predstavnici Milana ovih dana borave u Hrvatskoj gdje su došli kako bi dogovorili cijenu za Olma. Bili su i na finalu kupa Rijeka - Dinamo gdje su gledali Olma, a tom prilikom je i dogovarana cijena.

Kako se prenosi, riječ je o cifri između 20 i 30 miliona eura, a kako sada stvari stoje Dinamo i Milan bi se mogli naći na pola puta pa bi iznos transfera trebao biti oko 25 miliona. Također, bit će i dogovora oko raznih klauzula u ugovoru.

Ukoliko obeštećenje zaista bude iznosilo 25 miliona eura, onda će to biti rekordan transfer za HNL. Podsjetimo, do sada rekord drži Marko Pjaca koji je na ljeto 2016. godine prešao iz Dinama u Juventus za 23 miliona evropskih novčanica.

Još uvijek postoji mogućnost da cijena za Olma bude ispod tih 23 miliona, ali se vjeruje da ipak neće tako biti.

Inače, osim Milana u igri za Španca je još uvijek i Borussija Dortmund, ali očigledno da je italijanski predstavnik trenutno više 'zagrizao'.

Hrvatski mediji prenose kako Milanu nije zanimljiv samo Olmo već su došli pogledati Nikolu Moroa i Antonija Marina, pa bi Dinamo možda mogao i dodatno pazariti.

Podsjetimo i to da je Olmo u Dinamo došao prije četiri i pol godine kada je imao samo 16 godina, a tada je jasno poručio koji je razlog dolaska u Zagreb iz Barcelone u kojoj mu se predviđala velika karijera.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Brinu za sve jer žive od prodaje. Isti su uslovi u prvoj i drugoj ekipi. To je klub iz kojeg dolaze Modrić i Mandžukić", rekao je Olmo.

Na kraju se ispostavilo da je dolazak u Dinamo pravi potez obzirom da u Barci sigurno ne bi dobio toliko šansi za igru. Ovako se pokazao sjajnim igrama u Evropskoj ligi pa su brojni velikani 'zagrizli' za njega.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi