Gojak na meti još jednog kultnog kluba

Ima ugovor sa Dinamom do 2023. godine

Gojak na meti još jednog kultnog kluba

Haris Zilić

Fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Amer Gojak ovo ljeto bi mogao napustiti zagrebački Dinamo.

Nedavno se pojavila informacija da bi Gojak karijeru mogao nastaviti u Engleskoj.

Za njegove usluge su zainteresovana dva kluba, jedan je WBA, a do nezvaničnih informacija do kojih smo došli, drugi klub je Sheffield United.

Sheffield United je ove sezone ispao u polufinalu play offa Championshipa od Nottinghama nakon izvođenja penala.

I WBA i Sheffield United naredne sezone će u Championshipu biti jedni od glavnih kandidata za plasman u Premiership, tako ako se desi da Gojak nastavi karijeru u jednom od ova dva tima, cilj će biti jasan.

Dres Sheffielda nosio je i Muhamed Bešić kao posuđen fudbaler Evertona.

Što se tiče Gojaka, on je ove sezone za Dinamo u svim takmičenjima odigrao 39 utakmica, postigao dva gola i upisao jednu asistenciju. Sa Modrima ima ugovor do 2023. godine, a trenutna vrijednost mu je 2,5 miliona eura prema podacima transfermamrtka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi