Gojak sjajan u velikom hrvatskom derbiju: "Sad je najveći dobitnik u Dinamu"

Bh. reprezentivac potvrdio kvalitetnu formu i na Poljudu

Gojak sjajan u velikom hrvatskom derbiju: "Sad je najveći dobitnik u Dinamu"

Samir Mlaćo
Veliki derbi 1. HNL odigrali su subotu Hajduk i Dinamo.

Pred prepunim Poljudom u atmosferi za pamćenje na kraju je nedostajalo samo pogodaka.

Završilo je 0:0, zadovoljniji mogu biti gosti, iako su bili i bliže pobjedi protiv Hajduka koji je dao maksimum, ali nije mogao do tri boda.

U redovima Dinama istakao se bh. reprezentativac Amer Gojak koji je potvrdio sjajnu formu.

Gojak je djelovao veoma raspoloženo, a i hrvatski mediji jasno ističu da je bio ponajbolji, za mnoge i najbolji pojedinac u redovima Dinama.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zajedno sa Mišićem bio je Dinamo prevaga u sredini nad veznjacima Hajduka, a mogao je biti i junak tima iz Zagreba.

“Zasad Gojak koristi svoju minutažu rastom forme i trenutno je najveći dobitnik nakon ozljeda Ivanušeca i Ademija. Kod Kopića je postao standardan, počeo je vraćati povjerenje, ali i od njega se očekuje da u idućim utakmica to pokaže i konkretnim učinkom. Dosad je zabio dva gola u sezoni, jedan u HNL-u (Istra), jedan u Kupu (BSK), upisao je tek jednu asistenciju. U trenucima dok nema Ademija i Ivanušeca, Gojak je taj koji mora preuzeti veći teret na sebe, u Splitu je najavio da je svjestan te uloge. Sad se očekuje da takve partije pruža u kontinuitetu“, između ostalog pišu Sportske novosti.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mowzilla
Ostaje zal sto se u Torinu nije dokazao, zato ga neka u Dinamu pa makar tu i karijeru okoncao...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi