Amer Gojak: Transfer? Pitajte mog tatu!

Bh. fudbaler jasan

Amer Gojak: Transfer? Pitajte mog tatu!

M. Šljivak

Amer Gojak jedan je od fudbalera koji bi mogli napustiti zagrebački Dinamo.

Sjajni bh. veznjak iza sebe ima zaista odličnu sezonu. Blistao je u dresu prvaka Hrvatske, debitovao za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine i privukao je veliku pažnju na sebe.

Iako se povezuje sa brojnim timovima u izjavi za hrvatske medije Gojak je rekao da ništa ne zna o odlasku.

"O tome vam ja ništa ne znam. Morate pitati moga tatu, on je zadužen za taj dio posla", kratko je komentarisao Amer Gojak.

AS najavljuje dolazak Gojaka u La Ligu: "Bosanski biser od 15 miliona eura"

Sezona karijere Ameru Gojaku bi mogla donijeti transfer života, barem za sada.

Svaki fudbaler koji prođe omladinske pogone u BiH sanja o igranju u nekoj od Liga petice, a upravo bi Gojak od sljedeće sezone mogao nastupati u španskoj La Ligi.

Ovaj 22-godišnji Sarajlija se nalazi na radaru Betisa, piše ugledni AS koji za bh. reprezentativca ima samo riječi hvale.

"Amer Gojak, 22-godišnji bosanski biser na radaru Betisa", naslov je članka u online izdanju madridskog lista.

"Kreativni veznjak iz Dinama kojeg još žele Lille, Werder i Schalke 04 bi koštao 15 miliona eura", između ostalog se navodi u tekstu.

Gojakov ugovor s Dinamom traje do 2022. godine, a iz zagrebačkog kluba su već ranije poručili da ga namjeravaju prodati za cijenu od 15 miliona eura, mada se iznos od 10-ak miliona čini mnogo realnijim.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bivši omladinac Željezničara i Olimpika je u sezoni iza nas bio jedan od najvažnijih igrača zagrebačkih Modrih. U grupnoj fazi Europa lige je zabio dva gola i ponio je velike zasluge zašto je Dinamo konačno prezimio u Evropi.

U međuvremenu je postao i standardan bh. reprezentativac. Robert Prosinečki ga je pozvao za mečeve protiv Finske i Italije. Do sada je u A timu našeg nacionalnog tima skupio četiri nastupa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BiHScout
babu
9 2
Mungos
mama, tata, pas i kravata ratarata
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi