Pleše na premijerligaškim terenima, a divi se Fanimu: "Veliki igrač i još veći um"

Hvalospjevi na račun fudbalera Sarajeva

Pleše na premijerligaškim terenima, a divi se Fanimu: "Veliki igrač i još veći um"

Admin Čaušević

Za Matthisa Fanima se s punim pravom može reći da je najveća zvijezda Premijer lige BiH ove sezone, možda i jedini igrač kojem se može dodijeliti taj epitet.

Fanimo je u BiH stigao prije nešto duže od dvije godine kada je potpisao za Mladost iz Doboja kod Kaknja. Sada ovaj 27-godišnjak nosi dres Sarajeva.

Englez nigerijskog porijekla je u prvom dijelu bio odličan, a ovog proljeća je nevjerovatan. "Eksplodirao" je nakon odlaska Benjamina Tatara i Amara Rahmanovića.

Fanimo je propustio nekoliko posljednjih duela zbog bronhitisa, vratio se protiv Zrinjskog i njegov bljesak pod Bijelim brijegom vidio se neposredno po ulasku u igru.

Matthias  Fanimo
Matthias Fanimo FK Sarajevo FK Sarajevo Pozicija: FW

Statistika

6 nastupa
4 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Talisman Bordo tima je sinoć bio spasitelj. Majstorski je izigrao nekoliko igrač Plemića te prizemnim i preciznim udarcem u svom stiglu poslao loptu u mrežu.

Oglasi

Kako ovog proljeća igra Fanimo je na idealan način predstavio Amer Hiroš, veznjak Mladosti koji je također briljantan tokom cijele sezone sa nekoliko fantastičnih golova.

"Za tebe pritisak ne postoji, veliki igrač i još veći um. Psiha je čudo. Fudbal se igra glavom. Tijelo je samo alat", napisao je Hiroš na Instagramu.

Gledajući individaulni učinak golova i asistencija nekadašnji saigrači iz Mladosti su izjednačeni. Fanimo ima osam golova i asistenciju, a Hiroš je gol manje, ali asistenciju više.

Amer Hiroš
Amer Hiroš FK Željezničar FK Željezničar Pozicija: MF

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
8 nastupa
8 kao starter
3 žutih kartona
1 crvenih kartona
0 asistencija
2 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Njihov međusobni obračun, pod uslovom da ne budu suspendovani ili povrijeđeni, ćemo gledati u 31. kolu kada će Mladost u Doboju kod Kaknja dočekuje Sarajevo.

Interesantno da su Hiroš i Fanimo mogli i zimus postali saigrači u Sarajevu. Između dva kluba su trajali intenzivni pregovori, ali se veznjak Mladosti zahvalio Bordo timu na ponudi i odlučio da ostane u Doboju kod Kaknja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

memara86
Zakarić je i dalje tata-mata za ovu ligu.
0 6
BordoBijeli
2 najbolja igraca u ligi po meni trenutno
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi