Za zimsku akviziciju FK Sarajevo sezona već završena

Operisao se u Zagrebu

Za zimsku akviziciju FK Sarajevo sezona već završena

A. Čaušević

Trener FK Sarajevo Vinko Marinović u nastavku sezone će biti lišen usluga zimske akvizicije Bordo tima.

U redove dvostrukog uzastopnog prvaka BiH Boris Cmiljanić je stigao tokom zimskog prijelaznog roka, međutim u uvodnim kolima nije uspio pokazati epitet pojačanja.

Cmiljanić je prvo imao problema sa papirologijom jer se registracija odužila, a prije nekoliko dana je doživio i tešku povredu.

Ovaj 25-godišnji napadač je završio na operacijskom stolu, a za njega je ova sezona završena i čeka ga nekoliko mjeseci pauze.

"Nije bitno kako je pocelo, vec kako ce zavrsiti. Vrijeme je za oporavak, vidimo se sljedece sezone", poručio je Cmiljanić na Instagramu.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CODCojdrf_P/[/instagram]

Inače, Crnogorac upisao dva nastupa i to oba puta kao rezervista. Skupio je ukupno 17 minuta i to u minimalnim pobjedama nad Krupom i Širokim Brijegom.

Ova povreda dolazi u nezgodnom trenutku za Sarajevo jer se već od ranije ne može računati na Džanija Salčina i Dala Varešanovića koji također neće na teren prije kraja sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Protiv Zrinjskog Marinović je igrao bez klasičnog napadača jer se sa Jasminom Mešanovićem nije htjelo rizikovati, dok je Haris Handžić iako povrijeđen stisnuo zube i odigrao drugo poluvrijeme.

Podsjećanja radi, duel Plemića i Bordo tima je okončan rezultatom 1:1. Domaći su vodili nakon gola iz penala, da bi za vrijedan bod gostiju pogodio Matthias Fanimo, ubjedljivo najbolji igrač Sarajeva.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1571956549
Krepalo sarajvo ahahahahahhaa
0 5
starigrad
Izgleda da nisi sinoć oka sklopio. A to je dobro. Samo i dalje budi ljubomoran na Šampione brže ćeš oboliti.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi