Hiroš na predstavljanju u Osijeku odgovarao na pitanja novinara: Željo, samo Željo...

Karijeru nastavlja u 1. HNL

Hiroš na predstavljanju u Osijeku odgovarao na pitanja novinara: Željo, samo Željo...

S. Mlaćo
NK Osijek je na današnjoj press konferenciji predstavio tri nova imena.

Radi se o Šimi Gržanu, Slavku Braliću i Ameru Hirošu koji je stigao iz Premijer lige naše zemlje, tačnije ekipe Mladosti Doboj Kakanj.

"Mislim da mogu donijeti nešto pred suparničkim golom, to je ono što najbolje radim i to želim pokazati. Svakom igraču je cilj da pokaže ono što zna najbolje, a da sakrije ono što ne zna. Nadam se da će i sa mnom biti tako. Mogu obećati navijačima da ću uvijek dati sve od sebe i da će mi klub biti na prvom mjestu", rekao je Hiroš.

Novinari su ga pitali da li se čuo prije dolaska sa legendarnim Almirom Turkovićem Zekom koji uživa veliko poštovanje kod svih navijača Osijeka.

“Nismo se čuli direktno, ali znam da uživa sjajan status u Osijeku“.

Naredno pitanje se odnosilo za koga navija od sarajevskih rivala. Hiroš nije imao dilema, a svoju ljubav prema Željezničaru gdje i i ponikao nikada nije krio. Tako je ranije odbio poziv FK Sarajevo.

Oglasi

“Željo. Samo Željo“, odgovorio je Hiroš novinarima.

Bit će ovo prvi veliki iskorak u njegovoj karijeri. Hrvatske kolege je zanimalo zašto se to nije desilo ranije, iako je bio mladi reprezentativac naše zemlje.

“Ovo je najveći iskorak, slažem se. Mogao se desiti i ranije, ali ne bježim od svog puta. Vjerujem da je sada najbolje vrijeme da pokažem šta znam“.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Nova lica ocijenio je i Bjelica.

"Nadam se da će svojim radom doprinijeti poboljšanju naše momčadi. Vrlo nam je važan karakter igrača, ne samo ono što može dati na terenu, kako podnosi pritisak, kako se nosi s konkurencijom, kakva im je radna etika, a sva trojica su se uklopila u to", izjavio je trener Osijeka. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Kreten i samo kreten!
4 30
Mackintosh
Normalan momak. Zeljo, a ko drugi? Nece valjda tamo neki vijetnam...
20 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi