Jahić: Zadovoljan sam polusezonom, planovi nas nogometaša su se promijenili preko noći

Mladi defanzivac skrenuo pažnju na sebe u FK Mladost

Jahić: Zadovoljan sam polusezonom, planovi nas nogometaša su se promijenili preko noći · Intervju

S. Mlaćo
Veliki broj mladih igrača skrenuo je pažnju na sebe u protekloj sezoni Premijer lige naše zemlje u dresu FK Mladost, no Dobojlije nećemo naredne sezone gledati u elitnom rangu bh. nogometa.

Mladost je ostala bez licence, veliki broj igrača će napustiti klub, a pažnju na sebe skrenuo je između ostalih mladi stoper Hasan Jahić (19).

Jahić se u Doboj Kakanj stigao iz Norveške, odradio probu i na kraju zadovoljio ukuse stručnog štaba.

Upisao je u drugoj polusezoni sedam nastupa. Na početku razgovora za SporSport.ba ističe žaljenje zbog cjelokupne situacije sa FK Mladost.

“Niko se nije tome nadao. Na terenu smo se izborili za opstanak, imali pet bodova više od kluba koji ispada. Sasvim neočekivano, opustili smo se bili, ostvarili cilj, a onda je stigla vijest o tome da nećemo igrati Premijer ligu“, priča Jahić.

“Planovi nas igrača su se promijenili preko noći, sve je palo u vodu, odjednom svi traže nešto drugo“, dodao je.

Oglasi

Dotakao se i svojih igara u Mladosti.

“Zadovoljan sam. U Norveškoj sam igrao za juniore, te za B tim. Ovo je bilo moje prvo seniorsko iskustvo, nakupilo se i minutaže. Šest utakmica sam odigrao 90 minuta, a protiv Slobode pet – deset minuta. Utakmice koje sam igrao bile su veoma važne, a rivali su bili kvalitetni".

Otkrio je i kako je stigao u Premijer ligu.

“U Norveškoj je prvenstvo završilo, bili smo na odmoru, a ja sam trenirao i vrijedno radio. Bio sam tokom zime u trenažnom procesu sa jednim klubom iz Druge lige Norveške, a onda je stigao poziv iz BiH da dođem na probu u Mladost. Pristao sam, pratio sam Mladost i znam kako rade sa mladim igračima, odnosno da im daju šansu i da je u tom klubu teren jedino mjerilo za igrače. Bio sam mjesec na probi, a pred polazak u Antaliju su odlučili da mi dadnu ugovor. Protiv Borca sam dobio šansu da debitujem“.

Velež u pregovorima s fudbalerom Mladosti

Šef struke Mladosti Nemanja Miljanović vjeruje mladim igračima.

“Znali smo kakva je politika kluba, politika šefa i mnogo sam naučio od šefa. Zahvalan sam mu do neba, nadam se da ću u budućnosti opet imati priliku raditi sa njim“.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ugovor mu je istekao, a nastavio je trenirati.

“Moram biti spreman, stalno radim. Liga kreće brzo, vidjet ćemo šta će biti dalje. Vjerujem da smo mi mladi igrači iz Mladosti aktuelni, pogotovo zbog toga što u novoj sezoni klub mora imati i te bonus igrače do 21. godine“, dodao je na kraju razgovora Jahić.

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Paradajz
Beton stoper hajde u FK Sarajevo pa onda transfer u neku jaču ligu
7 1
xeRed
Novi Rođeni, ako Bog da.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi