Amer Hiroš predstavljen u novom klubu

Amer Hiroš predstavljen u novom klubu · Zvanično

E. Škorić

Jedan od ponajboljih igrača Premijer lige BiH u protekloj sezoni, Amer Hiroš, karijeru nastavlja u Hrvatskoj.

24-godišnji ofanzivac briljirao je u dresu Mladosti iz Doboj Kaknja i jedan je od najzaslužnijih što je njegov tim osigurao ostanak u eliti.

S obzirom na dobre igre, ali i koreknost koja ga je krasila, uprava Mladosti na čelu s predsjednikom Mensurom Mušijom nije mu stvarala probleme i on je sada postao član Osijeka.

Kao slobodan igrač potpisao je za ekipu koja se s Dinamom ove sezone borila za titulu do samog kraja, a ovu vijest najavio je i portal SportSport.ba prije nekoliko dana.

On je protiv Veleža nedavno odigrao posljednji meč za Mladost. Ponikao je u FK Željezničar, nastupao na posudbi u Goraždu, a bio je i u Olimpiku.

"Prije svega, iskoristio bih priliku zahvaliti se svom sada već bivšem klubu Mladost Kakanj, od predsjednika, stručnog stožera i posebno suigrača. Tamo mi je zaista bilo lijepo i drago mi je da momčad ostaje u Ligi. Bio sam desetka i kapetan, a došao sam kod njih na probu i to još iz Prve lige Federacije BiH. Inače, „Željino“ sam dijete, prošao sam na Grbavici mlađe kategorije, nastupio u nekoliko seniorskih prvenstvenih utakmica, čak i u Europi. Kasnije sam krenuo nekim drugim putem, tražeći svoju nogometnu afirmaciju", rekao je Hiroš za zvaničnu stranicu Osijeka.

Oglasi

Mušija o transferu Hiroša: Hvala mu, momak je za primjer, donio nam je opstanak

Hiroš odlazi kao slobodan igrač, Mladost neće dobiti obeštećenje, a Mušija za svoju 'desetku' ima samo riječi hvale.

"Zasluženo, opravdano slobodan. Nikada mi nije bilo lakše pustiti slobodnog igrača. Momak je ugovor odradio za primjer. Odbio je zimske ponude, donio nam opstanak i šta drugom osim da mu kažem 'hvala'. Nema puno hiroša, karakterno, ali ni igrački. Boljeg igrača liga nema, to je sigurno".

Mladost je osigurala opstanak, a na ljeto će sigurno biti promjena u igračkom kadru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nije još gotovo prvenstvo, ali bit će... Znat će se, biće svašta", dodao je ljubazni Mušija.

Ove sezone u dresu Mladosti Hiroš je upisao je 23 nastupa uz sedam pogodaka i dvije asistencije.

Top Komentari

ragge
Strašan igrač, sretno doktore.. nadam se da će pokazati šta zna
9 0
Husrefbeg22
eto njega zimus nazad u mladost
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi