Bjelica došao u verbalni sukob: Zašto cijeli život moram trpjeti takve idiote?

Osijek je stigao do nove pobjede

Bjelica došao u verbalni sukob: Zašto cijeli život moram trpjeti takve idiote?

S. Mlaćo

Nenad Bjelica je ponovo u centru pažnje hrvatske javnosti.

Bjelica je nedavno prozvao Dinamo i Zdravka Mamića, a kasnije im i čestitao na tituli, da bi u pobjedi svog Osijeka nad Lokomotivom imao verbalni obračun sa nepoznatom osobom.

Naime, nepoznata osoba iz Lokomotive vrijeđala je Bjelicu, a on se okrenuo i odgovorio.

“Zašto me vrijeđaš? Navijaj za svoje, a mene pusti na miru! Zašto cijeli život moram trpjeti takve idiote?”, kazao je Bjelica.

Sve je čuo i trener Lokomotive Samir Toplak koji je stao u odbranu svog kolege.

“Što radiš tamo?! Makni se od Osijekove klupe!”, riječi su Toplaka upućene osobi u trenerci Lokomotive.

Oglasi

Osijek će sezonu završiti na drugom mjestu, a novi prvak je Dinamo.

Lokomotiva je na drugoj strani na osmoj poziciji.

Ranije prozvao Mamića

Nakon remija protiv Rijeke Bjelica je prozvao Dinamo, ali i Rijeku koju je optužio da je dio "korporacije" koja želi zaustaviti njegov tim.

"Ko je taj Matrljan? Jel' vas usrećila korporacija? P...a vam materina! Je...a vas korporacija", rekao je nakon utakmice Osijekov trener, a Rijekin pomoćni trener Danko Matrljan odgovorio mu je: "Hahahaaaa! E, moj Bjelica".

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Rekao sam da sam mislio da neće biti igrica, rekao sam da vjerujem u sistem u sve što se treba događati, međutim tako je kako je, moramo to prihvatiti. Vi ste novinari i imate svoj novinarski kodeks. Mi smo klupa i znamo što je klupski kodeks, što se priča, a što se ne priča. Ovo neka ide na čast onima koji su to objavili. Ja samo mogu reći da u nijednom trenutku nisam demantirao ono što sam rekao. Stojim iza svojih riječi, samo mi je žao zbog psovki. Ali one se govore u afektu", Sportske novosti prenose izjavu Bjelice sa press konferencije. Ali, nije se tu trener Osijeka zaustavio. Nakon više od godinu shvatio je šta su značila pojedina pitanja Zdravka Mamića dok su sarađivali u Dinamu.

"Bio sam dvije godine u sistemu Dinama i osvojio dvije titule bez ikakvih posudbi i mrlja. I sad kad se sjetim pitanja Zdravka Mamića koji me jedno sto puta to pitao: 'Pa Nenade jel ti nešto treba?' Ma ne treba mi ništa. Ali ljubavi jel ti treba išta? Ma ne treba Zdravko, sve je pod kontrolom. Vidiš da je 20 bodova prednosti. Sad razumijem poruku tog pitanja. Tada mi ništa nije trebalo. Sad vidim što se radi i kako se radi, ali svakome ide na njegovu čast", objasnio je Bjelica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi