Američke fudbalerke osigurale peto finale za redom

U finalu protiv Japana

Američke fudbalerke osigurale peto finale za redom

A. Haznadarević

Fudbalski turnir za žene se na Olimpijskim igrama ove godine održava po peti put, a također peti put će predstavnice SAD-a igrati u finalu.

Još od 1996. godine, ova reprezentacija nije propustila niti jedno finale, te su od četiri do sada odigrana, slavile u tri, izgubivši samo u posljednjem finalnom okršaju od reprezentativki Japana, koje su aktuelne prvakinje.

 

U dosta dramatičnom polufinalnom meču odigranom protiv reprezentacije Kanade, Amerikanke su tek nakon produžetaka osigurale prolazak dalje, ito pogotkom u trećoj minuti nadoknade drugog produžetka.

 

Veliku pobjedu SAD-u donijela je Alex Morgan pogotkom glavom u 123. minutu susreta.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

U svakom slučaju, finalni dvoboj će biti i više nego zanimljiv, a predstavnice SAD-a će imati priliku da se Japankama osvete za poraz u finalu prošlih Olimpijskih igara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije