Svi se smiju 'vođama navijača'  na utakmici SAD - Srbija: "Ovo mora prestati"
Komične scene američkih navijača na tribinama izazvale su veliku pažnju (Foto: Screenshot)

Komedija na tribinama

Svi se smiju 'vođama navijača' na utakmici SAD - Srbija: "Ovo mora prestati"

Midhat Šljivak

Fudbal je u Sjedinjenim Američkim Državama iz godine u godinu sve popularniji i kvalitetniji, ali što se navijača tiče oni su još uvijek daleko iza onih u Evropi, a posebno u Južnoj Americi. Dokaz tome viđen je na prijateljskom meču protiv Srbije u Los Angelesu.

Tim sastavljen od igrača iz srbijanske lige i s nekoliko pojačanja iz MLS-a, savladao je Sjedinjene Američke Države s 2:1, no duel u Los Angelesu nije privukao previše publike.

Tribine stadiona 'Banc of California' privukao je oko 10-ak hiljada gledalaca, a među njima je bila i grupa vatrenih navijača Sjedinjenih Američkih Država.

Njihovo navijanje na utakmici bilo je poprilično bizarno i izazvao je smijeh na društvenim mrežama zbog načina na kojeg su vođe navijača sve vodile.

Debeljuckasta žena i muškarac pored nje imali su posebno mjesto na tribini odakle su vodili navijanje. Radili su to na bizaran način i izazvali su brojne komentare i smijeh.

Oglasi

"Ovo mora prestati", jedan je od komentara koji se pojavio na društvenim mrežama na snimcima navijanja.

I zaista sve izgleda veoma bizarno i smiješno, te nije nikakvo čudo što je dosta smiješnih komentara ostavljeno na ovom snimku.

Dokaz je to da su navijači iz Sjedinjenih Američkih Država, barem što se fudbala tiče, još poprilično daleko od južnoameričkih i evropskih, koji su ipak nešto posebno.

Što se terena tiče u utakmici koja je odigrana u noći sa srijede na četvrtak u Los Angelesu donio je pobjedu Srbije od 2:1.

SAD je pogotkom Vazqueza iz 29. minute vodila s 1:0, ali je Srbija stigla do preokreta i trijumfa u ovom duelu.

Na 1:1 je izjednačio Ilić u 43. minuti meča, da bi na otvaranju drugog poluvremena Veljko Simić pogodio za 2:1 i pobjedu izabranika Dragana Stojkovića.

Top Komentari

nakopitam
Smijesno zatucanima i glupima ''navijacima'' sa nasih prostora i slicnih plemena nasima, jer vodje nisu ubice i narko dileri. Jer ipak je to sportska predstava i navijaci bi trebali da se ubijaju zbog toga. Jelda? A vidi njih, sram ih bilo, poveli cak i zene i djecu da gledaju utakmicu i jos i navijaju. Jesu zaostali, nisu ovako napredni i pametni kao mi.
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi