Ucjena u reprezentaciji i uvrijeđena mama: Čiji je sin morao igrati?
Ogroman skandal u reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država u kojoj glavnu ulogu ima majka zvijezde Borussije iz Dortmunda Giovannija Reyne

Odlučila otkriti mračnu tajnu

Ucjena u reprezentaciji i uvrijeđena mama: Čiji je sin morao igrati?

Midhat Šljivak

Kada pomislite da ste u svijetu fudbala, posebno onog reprezentativnog, čuli baš sve, uvijek se desi nešto što vas iznenadi i to u nacionalnim timovima gdje smatrate da se sve odvija transparentno i bez ikakvih teških tema. Sada je u centru pažnje selektor SAD-a Gregg Berhalter i porodica sjajnog fudbalera Borussije iz Dortmunda Giovannija Reyne.

Selektor fudbalske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država Gregg Berhalter morao je priznati kako je još 1991. godine udario suprugu Rosalind nogom tokom rasprave.

Ovo priznanje je stiglo nakon što je Berhalter istakao kako ga je određena osoba ucjenjivala i da je prijavila Fudbalskog savezu SAD-a za ono što se desilo prije 32 godine.

"Tokom Svjetskog prvenstva određena osoba je kontaktirala Savez govoreći kako ima informacije koje će me uništiti. To je bilo nešto što se desilo poprilično davno, pa ja i supruga Rosalind želimo reći istinu".

"U jesen 1991. godine upoznao sam moju ljubav, imali smo 18 godina i zaljubili smo se. Ona je predivna osoba i izgledalo je kao da se znamo godinama".

Oglasi

"Četiri mjeseca kasnije desio se incident. Pili smo u lokalnom baru, počeli smo se svađati i potukli smo se. Udario sam je u noge. Nema opravdanja za moje akcije. To je bio sramotan trenutak i dan danas žalim zbog toga. Izvinio sam se, nije htjela da čuje za mene. Rekao sam svima šta se desilo, a sedam mjeseci kasnije ona me pozvala i odlučili smo pokušati ponovo. Osam godina kasnije smo se vjenčali i imamo četvero djece".

Berhalter je mislio da ga je ucjenjivao njegov bivši saigrač iz omladinskih kategorije i nacionalnog tima Claudio Reyna, ali nije se nadao onom što je čuo.

Ispostavilo se da je ta koja je prijavila selektora majka zvijezde američke reprezentacije i Borussije iz Dortmunda Giovannija Reyne - Danielle.

Njoj je bilo krivo što je u jednoj izjavi selektor rekao da je njen sin povrijeđen i da ne može igrati. Odlučila je pozvati direktora reprezentacije Earniea Stewarta i ispričala mu je za slučaj oko Berhaltera s kojim je bila upoznata jer su donedavno bilii prijatelji.

Sada je priznala da je ona iza svega. Tvrdi da je to učinila zbog negativnih komentara koje je Gregg uputio na račun njenog sina.

Oglasi

"Da razjasnimo. Ja sam pozvala Earnieja Stewarta 11. decembra nakon što je Gregg dao negativne izjave o mom sinu Giu. Poznajem Earnieja godinama i željela sam da zna kako je moj sin potpuno rastresen što je u takvoj poziciji i da se osjeća izdanim od strane nekog ko nam je bio blizak decenijama".

"Rekla sam Earnieju da smatram da nije fer prema Giu jer se on izvinio zbog nezrelog ponašanja zbog male minutaže. Ipak, i nakon toga su ga vukli kroz blato, iako je i sam Gregg kao mlad čovjek napravio nešto još gore".

"Rosalind Berhalter mi je bila cimerica, saigračica i najbolja prijateljica. Prošla sam s njom traume koje je imala nakon toga. Trebalo mi je dugo vremena da oprostim i da prihvatim Gregga nakon onog što je učinio. Prihvatila sam ga i učinila sam ga prijateljem porodice, on Rasalind i djeca bili su važan dio moje porodice. Očekivala sam barem da se on odnosi tako prema Giu", poručila je Danielle.

Ističe da se nadala kako će razgovor s prvim čovjekom FS SAD ostati među njima, ali i da nikog nije ucjenjivala da njen sin mora igrati u reprezentaciji.

Oglasi

"Kada sam nazvala Earnieja mnogi ljudi su pričali užasne stvari o mom sinu nakon Greggovih komentara o njemu. Željela sam da Earnie pomogne da ne bude dodatnih napada na mog sina".

"Vjerovala sam da će naš razgovor ostati povjerljiv, ali želim reći da nisam tražila da Gregg dobije otkaz. Nisam prijetila, niti ucjenjivala bilo koga da moj sin mora igrati. Ne znam nikog drugog osim njih dvojice i ništa nisam tražila od njih. Žao mi je što je sve izašlo u javnost i što je otvorilo neke stare rane", istakla je Danielle.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Greggu Berhalteru je ugovor s američkom reprezentacijom istekao 31. decembra, a Savez još uvijek nije donio odluku o njegovoj budućnosti.

On je na selektorskoj klupi od decembra 2018. godine. Nacionalni tim je vodio u 60 utakmica i ima učinak od 27 pobjeda, 12 neriješenih utakmica i 11 poraza.

Top Komentari

user1639705257
I sad da se kaže : ma ovakve ili slične UCJENE ( MONETE, INTERES ) se dešavaju samo u F/NSBiH??? Pa Bog vam pameti dao u USA/ chifutskoj/ ti se dešavaju ovakve stvari a kod nas se još VERGLA o Zlatanu Ibri i mnogima ( što je i ISTINA )... ali u USA , ma JOKKK ne dešava se
0 0
zfc
Sve super ali kakve veze slika El Monumentala ima s clankom... :/
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi