FIFA žestoko kaznila Srbiju, Hrvatsku čeka još veća kazna zbog Lovrenovog muzičkog ukusa
Kažnjene su tri reprezentacije među kojima je i Srbija, a proces je pokrenut protiv selekcije Hrvatske (Foto: EPA)

Kazne FIFA

FIFA žestoko kaznila Srbiju, Hrvatsku čeka još veća kazna zbog Lovrenovog muzičkog ukusa

M. Šljivak

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) pokrenula je zvanične procese protiv Fudbalskog saveza Argentine i Fudbalskog saveza Hrvatske zbog ponašanja fudbalera nakon okončanja Mundijala u Kataru, a Srbija je žestoko kažnjena zbog ponašanja na meču s Švicarskom.

Krovna kuća svjetskog fudbala (FIFA) pokrenula je danas procese protiv Argentine i Hrvatske zbog ponašanja fudbalera i krčenja osnova fair playa.

Iako FIFA nije precizirala o čemu se tačno radi, pretpostavlja se da su pod istragom fudbaleri koji su se tokom slavlja ponašali nepristojno i nesportski.

U centru pažnje je naravno argentinski golman Emiliano Martinez. On je nakon finala protiv Francuske imao nepristojan gest s trofejom kojeg je dobio kao najbolji golman turnira, ali ni tu se nije zaustavio.

Martinez je u svlačionici također ismijavao francusku zvijezdu Kyliana Mbappea i neće biti nikakvo iznenađenje ako FIFA na kraju suspenduje 30-godišnjeg čuvara mreže na nekoliko utakmica.

Pod istragom se našao i Fudbalski savez Hrvatske. Navodi se da je proces pokrenut protiv diskriminacije i kršenja discipline tokom utakmica.

Oglasi

Ni ovdje FIFA nije ponudila detalje, ali pretpostavlja se da će Hrvatska dobiti kaznu zbog pjevanja fašističkih pjesma u slavlju koje je predvodio defanzivac Vatrenih Dejan Lovren.

FIFA će u narednom periodu saslušati sve optužene strane i nakon toga će donijeti odluku o potencijalnim kaznama ili suspenzijama.

Nekoliko Saveza je već kažnjeno. Fudbalski savez Srbje je zbog uvrjedljivih pjesama koje su vrijeđale protivnika kažnjeni 50.000 eura i jednom utakmicom bez publike.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Čak sedmorica srbijanskih fudbalera dobili su individualne kazne za ponašanje u meču sa Švicarskom na Svjetskom prvenstvu, ali visina kazni nije određena.

Meksiko je kažnjen sa čak 100.000 eura i utakmicom bez publike iz istog razloga, a Ekvador s kaznom od 20.000 dolara uz meč bez prisustva publike.

Top Komentari

Ma samo bez navijača na utakmicama to je najbolnija kazna za fašiste i genocidaše.Yebote 50 hiljada eura
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi