Amerikanac mijenja Preldžića u reprezentaciji Turske
Foto: EPA

Jordan Farmar novi reprezentativac

Amerikanac mijenja Preldžića u reprezentaciji Turske

Midhat Šljivak

Američki košarkaš, Jordan Farmar, vjerovatno će zamijeniti Emira Preldžića na mjestu naturalizovanog košarkaša u reprezentaciji Turske.

Preldžić je prije nekoliko godina preko noći dobio turski pasoš, te je zaigrao za ovu selekciju, ali su iz Saveza odlučili da nađu drugo rješenje.

Izbor je pao na Jordana Farmara. Američki playmaker je nedavno potpisao četverogodišnji ugovor s ekipom Darussafaka Dogus i priznao je kako su velike šanse da zaigra za Tursku.

"Pregovarali smo o mogućnostima igranja za reprezentaciju Turske. Ako daju dobru ponudu, igraću za njih", rekao je Farmar.

S obzirom da se u turskoj košarci vrti veliki novac ne sumnjamo da će ponuda Košarkaškog saveza Turske biti sasvim zadovoljavajuća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.