Amerikanci otkrili koliko zarađuje Medunjanin u MLS-u
Foto: EPA

U klubu među najplaćenijim

Amerikanci otkrili koliko zarađuje Medunjanin u MLS-u

Haris Medunjanin je, prema informacijama koje dolaze iz američkih medija, među naplaćenijim igračima u timu Philadelphije Union. 

Član fudbalske reprezentacije BiH je krajem janaura otišao 'preko bare' i potpisao ugovor sa Philadelphijom Union, a premda mu je i ranije bila želja da se okuša u MLS ligi, ovaj transfer mu je donio i veliku finansijsku korist. 

U američkim medijima je objavljena platna lista ovog kluba i prema njoj Haris Medunjanin je među najplaćenijim igračima. Medunjanin, kako se navodi, na godišnjem nivou će zaraditi 505,008 dolara, a po veličini plate od saigrača ispred njega su Alejandro Bedoya (1.197.250), Maurice Edu (818.750), Ilsinho (518.333) i Jay Simpson (508.333).

Iako Philadelphiji Union u prvenstvu ne cvjetaju ruže, Medunjanin u posljednje vrijeme igra odlično i svoj dolazak je opravdao. 

Kada su u pitanju ostali igrači, među tri najplaćenija u MLS-u su Kaka, Sebastian Giovinco i domaći igrač Michael Bradley. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi