Odlična partija Medunjanina u porazu Philadelphije

Medunjanin asistent kod jedinog gola Philadephije

Odlična partija Medunjanina u porazu Philadelphije

D. Rakanović

Philadelphia Union poražena je na domaćem terenu od Portland Timbersa rezultatom 1:3 u okiru šestog kola američke MLS lige.

Bh. reprezentativac Haris Medunjanin odigrao je svih devedeset minuta i asistirao za jedini gol svoje ekipe. Medunjanin je, isto tako, zaradio javnu opomenu u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremene. 

Prema ocjenama stručnjaka, Medunjanin je bio najbolje ocjenjeni igrač svoje ekipe, a dobio je ocjenu 7,2.

Philadelphia je počela bolje u utakmicu i došla do vodstva golom Richia Marqueza na asistenciju Medunjanin u 26. minuti. 

Ipak, šest minuta kasnije gosti izjednačavaju, a strijelac je bio Darlington Nagbe. Na odmor se otišlo sa ovim rezultatom. 

U drugom poluvremenu, Portland je bio bolja ekipa na terenu, imali su više šansi za golove.  U vodstvo su došli u 66. minuti kada je na asistenciju Diega Valerija gol postigao Roy Miller.

Portland je u posljednjim minutama i povećao svoje vodstvo. Nigerijac Fanendo Adi je postigao gol iz penala u 88. minuti i postavio konačan rezultat utakmice.

Philadephia se nakon ovog poraza i dalje nalazi na posljednjem 11. mjestu Istočne konferencije sa dva osvojena boda iz pet odigranih utakmica, dok je Portland na prvom mjestu na Zapadu sa 13 bodova iz šest odigranih utakmice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi