Nazire se veliki transfer Amira Hadžiahmetovića?

Igra vrlo dobro u Konyasporu

Nazire se veliki transfer Amira Hadžiahmetovića?

A. Čaušević

Gdje ima dima ima i vatre. Amir Hadžihametović bi na zimu mogao promijeniti sredinu i karijeru nastaviti na zapadu Evrope. 

Hadžiahmetović je ove sezone konačno pronašo kontinuitet u svojim igrama, a bio je i standardan kod selektora Ivayla Peteva tokom kvalifikacija.

Za 24-godišnjeg veznjaka interes je počao da pokazuje Anderlechet, iako je već sada jasno da se transfer neće završiti tek tako.

Iako je belgijski velikan dobio finansijsku injekciju te stablizovao situaciju prema pisanju tamošnjih medija do izdvajanja pet miliona eura koliko želi Konyaspor neće doći tako lako.

U međuvremenu se oglasio i predsjednik Konyaspora kazavši da još uvijek nema zvanične ponude, ali da se nešto dešava.

"Ako me pitate meni kao predsjedniku nije stiglo ništa zvanično, ali čuli smo da se nešto dešava. Kada dođu zvanične ponude, započet ćemo pregovore i štiti interes Konyaspora", kazao je Ozgokcen.

Anderlecht želi i Valentina Castellanosa koji košta sedam miliona eura, ali kako je član New York Cityja, odnosno kluba koji je grupacije koja drži i Manchester City Vincent Kompany bi mogao iskoristiti svoje veze i smanjiti cijenu.

Upravo iz tog razloga Konyaspor bi mogao smanjiti svoje zahtjeve za Hadžihametovića kojeg navodno na radaru imaju Udinese i Galatasaray.

Inače, tehnički odlično potkovan veznjak je u Konyaspor stigao prije skoro pet godina iz Željezničara. Tada je klub iz Grbavice u prodajni ugovor ugradio klauzulu od 20 % od budućeg transfera pa sigurno i u Zvoničkoj 27 osluškuju informacije iz Turske.

Top Komentari

Mackintosh
Muha bez glave - opis njegove igre
5 20
user1626167076
Nadamo se da ga nisu gledali protiv finske..
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi