Drugi odlazak sa Grbavice

Potvrdio klub, a sada se očekuju i prva pojačanja

Drugi odlazak sa Grbavice

S. Mlaćo
Nogometaši Željezničara počeli sa pripremama za drug dio sezone, te će sigurno biti promjena u igračkom kadru. Novih lica za sada, a klub je ranije napustio Sedad Subašić.

Kao što je SportSport.ba nedavno i najavio, Grbavicu je odlučio napustiti i Stjepan Vego. Vego se na Grbavici nije nadigrao i izrazio je želju da se saradnje prekine, te mu je klub izašao u susret.

Danas je to i zvanično povrđeno, te je Vego završio svoju epizodu u Dolini ćupova.

"FK Željezničar i Stjepan Vego su potpisali sporazumni raskid ugovora. Vego, hvala i sretno!

Stjepan Vego je u dresu Željezničara odigrao 10 utakmica“, istakli su iz FK Željezničar.

Vego je na Grbavicu stigao iz NK GOŠK, a priliku ispred njega većinom je dobijao Luka Malić koji također nije opravdao očekivanja. Željezničar će tako već u ovom prelaznom roku krenuti u potragu za pojačanjem na ovoj poziciji.

Oglasi

O planovima za pripreme, te samom prelaznom roku govorio je šef struke Edis Mulalić.

"Što se tiče novih igrača ne treba dovoditi samo da bi se zadovoljila neka forma. Mora zadovoljiti dosta stvari i dovodit ćemo kako nam stvari budu pasale. Zima je nezgodna za dovođenje igrača. Imali smo razgovore sa igračima koji su okrenuli na druge strane. Bit ćemo aktivno to je sigurno. Znate i vi šta nam je bio nedoststatak u polusezoni. Nećemo više uigravati po osam igrača, nećemo trošiti igrače, nego da radimo ciljano“, rekao je Mulalić.

Plavi sa Grbavice nakon Sarajeva putuju u Konjic.

"Pauza je bila duža, ali lijepo je odmoriti. Svi smo poželjeli treninge. Pripreme imamo u više faza. Prva faza je u Sarajevu gdje ćemo odigrati jendu utkamicu. Od 20. do 30. januara smo u Konjicu gdje ćemo odigrati dvije utakmice. Zatim idemo od 1.2. do 10.2 u Međugorje gdje imamo tri utakmice i onda ona zadnja sedmica pred Leotar i Kup smo u Sarajevu", rekao je Mulalić i dodao:

"Odigrat ćemo šest utakmica. Četiri sigurna protivnika imamo, dva još tražimo. Tuzla City je otkazala jer idu u Antaliju pa ćemo vidjeti koga naći za taj termin."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar će 18. februara ugostiti Leotar  na Grbavici u sklopu osmine finala Kupa BiH, a zatim drugi dio sezone otvoriti gostovanjem kod FK Igman Konjic.

Još uvijek nije poznato gdje će Igman biti domaćin u drugom dijelu sezone.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

veliki73
Pristijan momak, da li je trema ili nešto druga ali morao si bolje Vego.. Sretno momcino
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi