U Željezničar bi mogla biti "ubrizgana" finansijska injekcija iz Turske

Ne bi bilo prvi put

U Željezničar bi mogla biti "ubrizgana" finansijska injekcija iz Turske

A. Čaušević

Posljednjih desetak godina Željezničar je zahvaljujući svojim bivšim omladincima zaradio odličan novac. Nešto slično bi se moglo desiti i ovog ljeta.

Edin Džeko je svojim transferima u Manchester City i Romu punio kasu u Zvorničkoj 27, a naredni koji bi to mogao uraditi je Amir Hadžiahmetović.

Kada je odlazio s Grbavice prije više od pet godina Plavi su tada inkasirali rekorodno obeštećenje u iznosu od 500.000 eura, a sada bi mogli dobiti približan iznos.

Ovaj 24-godišnjak iza sebe ima vrlo dobru sezonu Konyasporu sa četiri gola na 34 utakmice. Igrao je standardno i tako privukao pažnju klubova iz zapadne Evrope.

Turski mediji za sada spominju klubove iz Italije i Belgije. Navodno su u igri Udinese i Anderlecht. Spominje se i cifra od četiri miliona eura.

Plavi s Grbavice imaju pravo na 20 % od Hadžiahmetovićevog transfera pa nema sumnje da će se i u Zvorničkoj 27 pomno pratiti dešavanja oko budućnosti ovog fudbalera.

Oglasi

"Željino dijete, Amir Hadžiahmetović, pojačao je redove turskog Konyaspora, ekipe za koju nastupa Riad Bajić. Željo će na ime Hadžiahmetovića zaraditi 500.000 eura plus 20% od narednog transfera", saopštili su iz Željezničara 1. februara 2016. godine kada je ozvaničen Hadžiahmetovićev transfer u Konyaspor.

Tada dobro odrađeni posao bi sada mogao doći na naplatu. Ukoliko bi bh. reprezentativni veznjak bio prodan za 4 miliona eura, to znači da bi Plavi iz Turske dobili finansijsku injekciju od oko 800.000 eura.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poznato je da finansijska situacija na Grbavici nije sjajna, tačnije daleko je od idilične i (ne)planirani novac iz Turske bi dobrodošao za kakav-takav mir u kući.

Inače, ranije je još jedan bivši fudbaler Željezeničara preko Konyaspora stigao u Udinese. Bio je to Riad Bajić i to prije četiri godine kada je plaćen 5.5 miliona eura.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sarbit2019
Dosta za jednu isplatu kamate Amawu.
10 12
Lavillenie
AkoBogda
7 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi