"Potrebna su nam četiri boda za opstanak, ali ovo je BiH i sve je moguće"

Trener Slobode pred Zrinjski

"Potrebna su nam četiri boda za opstanak, ali ovo je BiH i sve je moguće"

Midhat Šljivak

FK Sloboda sutra će na stadionu Tušanju u Tuzli dočekati novog prvaka Bosne i Hercegovine, ekipu Zrinjskog.

Pred ovaj duel koji počinje od 18 sati govorio je trener tuzlanskog tima Amir Spahić koji smatra Plemiće najdominantnijom ekipom u historiji Premijer lige, ali će Sloboda dati sve od sebe da uzme bodove.

"Čeka nas utakmica protiv najdominantnije ekipe u historiji Bosne i Hercegovine. Nije neki alibi, ali definitivno najkvalitetnija ekipa. Najmanje nam godi, u prošlosti nismo imali dobre rezultate s njima. Mislim da smo ih posljednji put dobili 2016. godine. Dat ćemo svoj maksimum. Vidjet ćemo za koliko će to biti dovoljno", rekao je Spahić i dodao je:

"Mislim da je ovaj Zrinjski kvalitetniji od Leotara iz prošlosti. Ne gode nam godinama. Znamo sve o njima, imamo plan, imamo pritisak borbe za opstanak i svaki bod nam je prijeko potreban".

Sloboda vodi borbu za opstanak. Četiri su boda od mjesta koje vodi u niži rang, ali uz veoma težak raspored do kraja sezone. Spahić vjeruje da će četiri boda u preostala četiri kola značiti opstanak njegovom timu.

"Mislim da će nam biti dovoljna četiri boda do kraja. Ali, ovo je Bosna i Hercegovina i sve je moguće. Ipak, trebala bi 33 boda biti dovoljna za opstanak. Igramo s najboljim ekipama u ligi i sigurno je opterećenje na igračima. Najgore je kad se igra kada moramo", istakao je Spahić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Fudbaler Alen Kurtalić je kratko dodao:

"Znamo sve njihove kvalitete. Ali, svima možemo biti neugodan protivnik na našem terenu. Nadam se pozitivnom rezultatu uz podršku naše publike".

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samooo1921
Cuj nada se podrsci navijaca, u 10 utakmica kd saberes nije ih bilo 1000
4 6
fukaraslana
Sta kmecis Zrinjski dolazi sa B timom . Pobjeda mors biti Spaha mani suplje dosta vas vise
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti