Amit Guluzade stekao pravo nastupa za NK Čelik
Guluzade je prošao sve reprezentativne selekcije Azerbejdžana, te će stručnom štabu sigurno dobro doći do kraja prvenstva jer će u rosteru imati veći broj kvalitetnih nogometaša

Azerbjedžanac igra na poziciji defanzivnog veznog

Amit Guluzade stekao pravo nastupa za NK Čelik

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Nogometaši Čelika pripremaju se za nedjeljni komšijski derbi na Bilinom polju protiv ekipe Mladosti iz Doboja kod Kaknja u okviru 24.kola Premijer lige BiH.

Zeničani su u proljetnom dijelu uz Radnik i Sarajevo najuspješnija ekipa i svi u klubu očekuju da crno-crveni nastave s dobrim rezultatima i nakon ove reprezentativne pauze.

Pozitivna vijest za stručni štab jeste što se oporavio jedan od najboljih igrača Anel Dedić, koji je meč protiv Slobode propusti zbog povrede ramena. Ovaj sjajni veznjak spreman je za nedjeljni duel, što je svakako veliko ohrabrenje za trenera Cihata Arslana.

Još jedna lijepa vijest az stručni štab jeste što je i zvanično novi igrač Čelika postao 26-godišnji defanzivni veznjak Amit Guluzade.

Ovaj nogometaš prošao je sve reprezentativne selekcije Azerbejdžana, a za seniorsku selekciju ima tri nastupa. U svojoj karijeri nastupao je za Neftchi, Kayseri, Ravan Baku, Qabalu, Atletico CP, Sumqayit, AE Larisu, FK Sabail, dok mu je posljednji klub bila kosovska FC Drita.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovaj nogometaš potpisao je ugovor na godinu dana s ekipom Čelika, a vidjet ćemo hoće li već u nedjelju debitovati u crno-crvenom dresu ili u nekoj od narednih utakmica.

Sigurno je da se u nedjelju na Bilinom polju očekuju dobro ispunjenje tribine Bilinog polja, jer Čelik na proljeće igra veoma dobro, a s dolaskom Cihata Arslana na klupu Zeničana, klub je dobio još jednu veću dimenziju.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti