Iz Rudara poruka: Želite Amoaha i Santosa? Zavucite ruku u džep
Amoah u duelu sa Pidrom

Ugovori im vrijede do kraja sezone

Iz Rudara poruka: Želite Amoaha i Santosa? Zavucite ruku u džep

A. Beganović

Krilni fudbaleri prijedorskog Rudara, Joseph Amoah i Clarismario Santos Rodrigus, u posljednje vrijeme povezuju se sa mnogobrojnim bosanskohercegovačkim klubovima.

Gotovo da ne postoji klub iz vrha Premijer lige Bosne i Hercegovine koji se nije povezao sa jednim od pomenuta dva igrača, koja su svojim partijama u prvom dijelu sezone skrenuli pažnju na sebe.

Međutim, službena ponuda na adresu Rudar Prijedora za Amoaha i Santosa još uvijek nije stigla, pa se zapravo može reći da se radi samo o špekulacijama.

Potvrdili su nam iz prijedorskog kluba da se mnogobrojni menadžeri javljaju, te da ispipavaju teren, ali u isto vrijeme su nam istakli da se do večeras samo jedan bosanskohercegovački klub direktno javio i ponudio je pregovore za eventualni transfer.

"Vidite, mnogo toga se piše u posljednje vrijeme, ali istina je da službenih ponuda za Santosa i Amoaha nema. Samo jedan klub nas je kontaktirao, ali zasad je sve ostalo na tom kontaktu. Oni imaju važeći ugovor sa našim klubom do kraja sezone, a da li će potpisati nove, ili ćemo ih pak prodati, vidjet ćemo u narednim danima", za SportSport.ba je istako direktor Rudar Prijedora, Milan Despotović.

Direktor Rudara je dodao i da klub, bez obzira što pomenutim fudbalerima ugovor ističe na kraju sezone, nema namjeru ih puštati za 20.000, 30.000 KM.

"Nećemo ih prodavati za sitne novce. Svjesni smo da su ugovorom za naš klub vezani do ljeta naredne godine, ali ne pada nam na pamet prodati ih za 20.000, 30.000 KM. Mnogo nam je bolja varijanta da ostanu do isteka ugovora i da nam pomognu izboriti ostanak u društvu najboljih bh. klubova. Naš prioritet je sjesti sa njima i pokušati dogovoriti produžetak saradnje. Dakle, ne bježimo ni od razgovora oko prodaje, ali kako se kod nas kaže, zainteresirani klubovi će morati zavući ruku u džep", ističe Despotović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

On je dodao da je još nekoliko fudbalera Rudara interesantno mnogobrojnim klubovima, a da preko agenata se za Amoaha i Santosa, interesuju i neki klubovi iz regiona.

"Ima upita za njihovim uslugama i od strane agenata koji govore da bi im mogli završiti transfere u keke regionalne klubove. No, sve su to samo upiti. Također, za Mandića i Pavlovića postoje upiti, ali svi su oni ugovorom vezani za Rudar Prijedor. Mi ćemo sutra sjesti sa strukom da vidimo, prije svega na koga se računa za ndrugi dio sezone i na kojim pozicijama su nam potrebna pojačanja. Vidjet ćemo postoje li alternative za igrače koji su na sebe privukli pažnju. U suštini, što je najvažnije, igrači iz Rudara neće ići za 'nekoliko maraka'. Svi zainteresirani znaju kome se trebaju obratiti", zaključio je direktor Rudar Prijedora.

Top Komentari

Alen23
Brate milI stvarno ona dva momka vrijednost im je mnogo veca jer su glavni u klubu I vidi se da oskakaju po igri od 90 post igraca vrijednosti realno moja procijena min 100 hiljada
6 6
Bhf111
Zar nije pametnije sad ih prodati za 20-30k i potpisati postotak od sljedece prodaje npr 20posto ili cak 30. Ovako ce im neki klub ponuditi na ruke 30k i oni lagano odose besplatno Niste dzaba tu gdje jeste sa takvom pameti
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi