Velika borba u Posušju, Rudar može biti sretniji osvojenim bodom
Foto: HŠK Posušje

Bez pogodaka na Mokrom docu

Velika borba u Posušju, Rudar može biti sretniji osvojenim bodom

E. Škorić

Posušje je u posljednjem meču jesenjeg dijela sezone remiziralo sa Rudarom, a duel 19. kola završen je rezultatom 0:0.

Duel novajlija u ligi protekao je bez pogodaka, a u važnoj utakmici po jedan bod osvojili su i jednii drugi, te će nastavak sezone dočekati izvan opasne zone.

Domaćin je bio nešto bolji, opasniji, ali nije uspijevao da dođe do pogotka. Iako je Posušje bilo bolje u prvih 45 minuta, najbolju šansu imali su gosti iz Prijedora.

Igrala se završnica prvog dijela kada je Amoah savladao Baćka, ali je prečka spasila domaću ekipu.

Na početku drugog dijela stopostotna šansa za domaće, ali je Šćekić odbranio udarac Ilinkovića. Potom Pavlović sa gol-linije spašava i propada nova velika šansa za Posušje.

Barišić je u 56. minuti pucao preko gola nakon slobodnog udarca. Kako se bližio kraj, domaći su sve više pritiskali, ali incijativa na kraju nije urodila plodom.

Oglasi

Sve u svemu, remi je realan rezultat i jedni i drugi mogu da budu zadovoljni, iako je dojam da je ovaj bod draži Prijedorčanima, koji su ostali bez Pekije u finišu jer je dobio direktan crveni karton.

Sada slijedi duga zimska pauza, a nakon toga će i Posušje i Rudar imati jako težak zadatak da izbore opstanak u društvu najboljih bh. timova.

Posušje - Rudar 0:0

Posušje: Baćak, Milanović, J.Barišić, T. Barišić, L.Begić, Krišto, Ilinković, Lučić, Horić, Lauš, Vukoja.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rudar Prijedor: Šćekić, Sadiku, Pavlović, Santos, Burazor, Mandić, Danilović, Dojčinović, Amoah, Zekanović, Redžić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi