Anas Sharbini od danas Dinamov

Anas Sharbini od danas Dinamov

Edmir Škorić

Čini se da će Anas Sharbini napokon napustiti Kantridu, te dres Rijeke zamijeniti sa onim zagrebačkog Dinama. Sharbini će "modre" koštati dva miliona eura, a godišnje će zarađivati oko 450 hiljada eura.

Kako pišu hrvatski mediji, jučer su u Zagrebu boravili riječki čelnici, s cljem da se dogovore oko detalja transfera mladog Sharbinija u redove Dinama. Čini se da su se uspjeli dogovoriti te bi, po pisanju index.hr portala, Anas Sharbni već danas trebao potpisati za Dinamo.

Tako će Riječani inkasirati 2 miliona eura, budući da je to visina odštete koju će klub sa Maksimira platiti. Povremeni hrvatski reprezentativac godišnje bi zarađivao oko 400 hiljada eura.  Za Anasa su tijekom ljeta interesovanje pokazali i neki evropski velikani kao što su Ajax, PSV, Lens, Wolfsburg, Koeln, Borussija M'Gladbach, a pričalo se i o interesovanju engleskog Liverpoola. Ipak, Dinamo je, po pisanju hrvatskih medija, stvar riješio u svoju korist.

Poznato je da su braću Sharbini "jurili" i sa Poljuda, no mlađi se odlučio za Dinamo, dok je stariji brat Ahmad još u Rijeci. Već sutra bi igrač mogao biti predstavljen na Maksimiru.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.