Ancelotti: Bale me razočarao dok sam bio u Realu

Zanimljiva priča italijanskog stručnjaka

Ancelotti: Bale me razočarao dok sam bio u Realu

Endin Čaušević

Nekadašnji trener Real Madrida, Carlo Ancelotti, otkrio je da ga je Gareth Bale razočarao dok je bio trener kraljevskog kluba.

Ancelotti uskoro izdaje svoju prvu knjigu u kojoj će otkriti mnoge detalje iz svoje trenerske karijere. U jednom dijelu italijanski stručnjak govori i o Baleu koji ga je razočarao svojim postupkom dok je bio trener Reala.

"Jedan dan me predsjednik zvao da se vidimo što je bila rijetkost. Onda mi je rekao da ga je zvao Baleov agent koji je rekao da Velšanin nije sretan pozicijom koju ima u ekipi. Perez me pitao šta ću uraditi povodom toga, a ja sam rekao ništa. Zaista sam razočaran u Balea što nije on došao i sam mi to rekao. Uvijek sam imao dobar odnos sa igračima gdje god sam bio, samo je on preko predsjednika želio da poruči da nije sretan u Realu", rekao je Ancelotti, te dodao:

"Rekao sam predsjedniku da ću naredni dan pričati sa Baleom što sam i uradio. Pitao sam ga što je predsjedniku rekao kako se osjeća, a ne meni. On je samo šutio. I njemu sam rekao isto što u predsjedniku, a to je da zbog jednog igrača nemam namjeru mijenjati cijeli sistem igre Reala".

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ancelotti je te sezone osvojio desetu jubilarnu titulu Lige prvaka sa kraljevskim klubom nakon čega je napustio Santiago Bernabeu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti