Ancelotti: Everton je klub s bogatom tradicijom, želje vlasnika i uprave mi prijaju

Novi trener Karamela

Ancelotti: Everton je klub s bogatom tradicijom, želje vlasnika i uprave mi prijaju

Novi trener Evertona Carlo Ancelotti po prvi put se oglasio nakon što je preuzeo klub s Goodison Parka. 

Ancelotti je posmatrao današnji susret svog novog kluba protiv Arsenala s tribina, a već od narednog kola možemo ga očekivati pored aut linije.

Nakon remija protiv Topnika (0:0) prokomentarisao je odluku da dođe u Everton.

"Ovo je sjajan klub sa bogatom tradicijom i vrlo strastvenim navijačima. Postoji jasna vizija od strane vlasnika i uprave da se postižu dobri uspjesi i osvajaju trofeji. To je nešto štio mi prija kao treneru", poručio je iskusni italijanski strateg engleskim medijima.

Inače, Carlo je jedan od najtrofejnijih evropskih trenera jer je osvojio čak tri Lige prvaka, Bundesligu, Seriju A, Premiership, Ligue 1, FA Cup, Kup Italije, Kup Njemačke, dva puta Svjetsko klupsko prvenstvo itd.

Potražite više informacija na temu Premier league:

On Everton preuzima u trenutku kada je ova ekipa na 15. poziciji Premiershipa i imat će zadatak da je približi gornjem dijelu tabele.

Prva utakmica na klupi bit će mu protiv Burnelyja 26. decembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi