Ancelotti: Nisam daleko od toga da preuzmem Italiju

Već neko vrijeme bez angažmana

Ancelotti: Nisam daleko od toga da preuzmem Italiju

Jedan od najvećih evropskih trenera Carlo Ancelotti potvrdio je da bi mogao preuzeti selektorsku klupu Italije.

Mjesto selektora reprezentacije Italije je ostalo upražnjeno odlaskom Gianpiera Venture poslije neuspješnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a posljednjih mjeseci kao mogući kandidati su se pominjali Carlo Ancelotti, Roberto Mancini, Antonio Conte...

Sudeći prema pisanju italijanske štampe, najveće šanse ima Carlo Ancelotti...

"Ne znam šta će se dogoditi. Postoji li mogućnost da postanem selektor Italije? Nisam daleko od toga", kazao je iskusni Ancelotti, pa dodao:

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Sada moramo samo čekati. Pričao sam o tome s novim predsjednikom Costacurtom i prije nego što je došao na tu funkciju..."

U bogatoj trenerskoj karijeri Ancelotti je vodio brojne klubove, među kojima se posebno izdvajaju Juventus, Milan, Chelsea, Paris Saint-Germain, Real Madrid, Bayern...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije