Ancelotti: Pickfordu je strašno krivo zbog Van Dijka
Foto: EPA

Trener Evertona stao u obranu svog golmana

Ancelotti: Pickfordu je strašno krivo zbog Van Dijka

Trener Evertona Carlo Ancelotti izjavio je kako je golman njegovog tima Jordan Pickford izrazito tužan zbog ozljede koju je nanio stoperu Liverpoola Virgilu Van Dijku.

Golman Liverpoolovog gradskog rivala grubo je uletio u Van Dijka i tom prilikom pokidao prednje križne ligamente Nizozemčeva koljena. Zbog ove ozljede Van Dijk može propustiti cijelu sezonu, ali nije sigurno koliko će izbivati s terena.

Liverpool nije uvrstio Van Dijka na listu od 25 igrača koji će nastupati u Premiershipu ove sezone, što dovoljno govori o ozbiljnosti ozljede.

"Da budemo jasni, mi smo zaista jako tužni zbog Van Dijkove ozljede. Svi se nadamo da će se brzo oporaviti i da će biti dobro. Postojao je kontakt s Jordanom Pickfordom, radi se o jako lošem tajmingu. Ali činjenica je da se u Premiershipu brzo igra i nije teško nekada zakasniti. Jordan je malo kasnio, ali njegova namjera bila je dohvatiti loptu a ne ozlijediti Van Dijka. Bilo bi uistinu previše kazati da je to učinio s namjerom. Siguran sam da Van Dijk to zna. Jordan je zaista tužan, zaista razočaran", kazao je Ancelotti.

VAR je u remiju Evertona i Liverpoola (2:2) pogledao tu situaciju, ali nije kaznio Pickforda. Donesena je odluka da se dosudi ofsajd Van Dijku, a kontakt se desio nakon ofsajda. Suci nisu smatrali da je kontakt bio toliko snažan da bi se Pickfordu pokazao crveni karton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi